UPDATE | Ultimele aplauze pentru Alexandru Jula

UPDATE | Ultimele aplauze pentru Alexandru Jula
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE, luni, 4 iunie 2018 | Cei care vor să îşi ia rămas bun de la regretatul artist Alexandru Jula o pot face la Biserica "Mavramol" (lângă fostul liceu "A.I. Cuza"), acolo unde, marţi, 5 iunie 2018, de la ora 13,00, va avea loc şi slujba de înmormântare. După slujbă, Alexandru Jula va face un ultim popas la Teatrul Muzical "Nae Leonard", pentru a-şi lua rămas bun de la scena pe care a iubit-o atât de mult, iar apoi va fi condus pe ultimul drum spre Cimitirul Eternitatea, acolo unde iubitul artist îşi va dormi somnul de veci.


Alexandru Jula s-a stins din viață. Celebrul cântăreţ gălăţean Alexandru Jula s-a stins din viață pe patul de spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Artistul a fost internat la Spitalul Județean din Galați luni, 28 mai, după ce a fost preluat, de acasă, de un echipaj de la ambulanță. În ciuda eforturilor depuse de medici, Alexandru Jula a pierdut lupta cu viața.

Personalitate emblematică a Galaţiului, Alexandru Jula ar fi împlinit, în iulie, 84 de ani de viaţă, iar în octombrie 64 de ani de când cântă. Deşi s-a născut în judeţul Sălaj, la Şimleu Silvaniei, a devenit o veritabilă "legendă" a oraşului nostru, scriind istoria Teatrului Muzical "Nae Leonard" şi o pagină importantă a vieţii artistice de la malul Dunării.

A cântat, de-a lungul carierei, muzică pop, disco, etno, melodii din repertoriul internaţional, cântece de petrecere, romanţe, balade, muzică populară, dar şi melodii pentru copii. Are peste 20 de albume discografice, de la primul, scos în 1966, de Electrecord - "Ionel Miron şi Alexandru Jula", până la cele mai recente, "Un ocean de iubire" şi "De ce n-ar fi şi a treia tinereţe", produse în 2012, de studioul Spiros.

A jucat în zeci de spectacole de revistă, de operetă - "Voievodul ţiganilor", "Vânzătorul de păsări", "Ana Lugojana" şi "Frumoasa Elena" şi în comedii muzicale pentru copii. A făcut parte din distribuţia unor spectacole naţionale, pe Litoral şi la Radioteleviziunea Română. A participat la festivaluri în ţară - la Mamaia, în 1965 şi 1969, "Melodii '79" (1979), dar şi în străinătate - la Berlin (1968) şi Poznan (1978).

A fost laureat cu zeci de diplome, trofee şi premii, care au răsplătit o carieră artistică de excepţie: Premiul Municipiului Galaţi (2001), Trofeul "Florile recunoştinţei" la Festivalul "Flori de mai" - Călăraşi (2003), Premiul special la Gala Premiilor pe anul 2005 ale Revistei Actualitatea Muzicală a UCMR (2006), "Discul de aur" pentru vânzări record ale albumului "Selecţiuni" (2008). A primit 15 Diplome şi Medalii de Onoare, i-au fost dedicate articole în reviste româneşti, dar şi pagini în monografii prestigioase: "Sălaj - oameni şi fapte", "Absida scenei", de Aurel V. Zgheran, "Destine" de Elis Râpeanu, "Alexandru Jula" - în colecţia "Patrimoniul  Muzical Românesc" şi "Alexandru Jula - Ultimul romantic", ambele sub semnătura Oanei Georgescu, precum şi volumul "Lacrămă Ardealul - Romanul vieţii lui Alexandru Jula", de Carmen Aldea Vlad.

În anul 2002, a fost desemnat Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi.

Drum lin, maestre!

Citit 20712 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.