Femeie spulberată de o dubiţă pe o trecere de pietoni cu risc ridicat
Foto: GSDG

Femeie spulberată de o dubiţă pe o trecere de pietoni cu risc ridicat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un marcaj pietonal considerat de mare risc, nesemnalizat cu semafor, a fost scena unui grav accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Evenimentul a dus la perturbarea gravă a traficului în zonă şi este de natură să readucă în discuţie oportunitatea suplimentării măsurilor de siguranţă rutieră în zona cu pricina.

Un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unei femei a avut loc miercuri dimineaţă, pe un marcaj pietonal situat pe o stradă cu trafic intens, în apropiere de ieşirea din Galaţi. Mai exact, trecerea de pietoni amplasată pe strada Traian, la intersecţia cu strada Zimbrului, loc prin care o femeie de 50 de ani a încercat să traverseze regulamentar şi în siguranţă. Tentativa femeii a fost zadarnică, deşi o autoutilitară care venea pe banda unu, dinspre Metro, oprise deja pentru a-i acorda prioritate. O altă dubiţă, care venea din aceeaşi direcţie, pe banda a doua, şi al cărei şofer nu a oprit la trecere, a izbit-o în plin.

"Din primele cercetări a reieşit că şoferul autoutilitarei, un tânăr de 23 de ani, din Valea Mărului, care se îndrepta spre Bariera Traian, nu a acordat prioritate şi a acroşat-o pe femeia care se angajase regulamentar în traversarea străzii. Femeia a fost rănită şi transportată la spital. Şoferul a fost testat cu etilotestul şi a reieşit că nu a consumat alcool", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Traficul, extrem de aglomerat pe acest segment la orele dimineţii, a fost îngreunat pe durata intervenţiei şi cercetărilor la faţa locului, cozile de maşini formate pe ambele sensuri întinzându-se pe câteva sute de metri. 

Se cere semafor!

Trecerea de pietoni pe care s-a produs acest accident este considerată ca una de mare risc, mai ales de oamenii care locuiesc în cartierul Traian Nord şi care sunt nevoiţi să o folosească zilnic pentru a ajunge la staţia de autobuz sau acasă. Din cauza traficului intens, traversarea pe marcaj este o aventură, iar cei puşi fie în situaţia de a aştepta minute bune ca să traverseze  fie să facă slalom printre maşini au solicitat, nu odată, montarea unui semafor care să îi oblige şi mai mult pe şoferi să le acorde şi lor, regulat, prioritate.

Citit 12635 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2018 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.