Bani strânşi de elevi pentru o familie nevoiaşă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii clasei a XI-a F de la Colegiul Naţional „Alecsandri”, care s-au implicat, timp de două zile, în organizarea unor concerte umanitare la liceu, au reuşit să strângă de la colegii lor în jur de 1.500 de lei. Banii vor ajunge la o parte dintre gălăţenii evacuaţi dintr-un imobil retrocedat situat pe Str. Eminescu.

Campania a fost iniţiată de Asociaţia „Stejarul către Tineri” Galaţi, din care fac parte, ca membri voluntari, câţiva elevi de la CNVA. Astăzi, reprezentanţii asociaţiei vor merge la familia Cucoş, cea care a primit o nouă locuinţă într-o clădire din spatele fostului Modern.

În urma articolului „Evacuaţii primăriei trăiesc ca în Evul Mediu”, care anunţa, acum două zile, începerea campaniei, Primăria Galaţi ne-a trimis şi câteva lămuriri privind situaţia acestei familii.

Municipalitatea precizează că „imobilul din Str. Ion Creangă Nr. 9 a fost atribuit familiei Cucoş, formată din şapte persoane, pentru care municipalitatea a făcut eforturi să  le asigure condiţii decente de locuit”.

„Primăria Galaţi a făcut deja demersurile necesare la Electrica pentru a solicita racordarea familiei Cucoş la electricitate, deşi acest lucru cădea în sarcina familiei”.

„De menţionat că membrii au datorii mari la plata chiriei, la plata facturii la Electrica şi la Apaterm, pentru spaţiul deţinut anterior în Str. Eminescu nr. 21. Acest lucru nu a împiedicat municipalitatea să caute soluţii pentru ca această familie să nu petreacă iarna în stradă.”

Elevii ne-au spus că vor să îl ajute în mod special pe unul dintre copiii familiei Cucoş, bolnav de astm, elev la Şcoala 16, dar şi să amenajeze spaţiul în care sunt nevoiţi să stea  copiii împreună cu mama (pentru unii bunica) lor.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.