Apel către gălăţeni, pentru donarea de sânge

Apel către gălăţeni, pentru donarea de sânge
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Centrul Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) Galaţi transmite un mesaj prin care îi îndeamnă pe gălăţeni să doneze sânge. Deficitul este în special pentru grupa sangvină 0, Rh negativ. Centrul este situat la câteva sute de metri de strada Brăilei, pe strada Ciprian Porumbescu, în apropierea Parcului "Viva". Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00.

Din sângele provenit de la un singur donator pot fi salvaţi cel puţin trei bolnavi. Donarea de sânge nu este dureroasă şi nu are efecte nedorite pentru sănătate. Din contră, este un act benefic pentru sănătate.

Dimineaţă, înainte de a dona, poţi bea o ceaşcă de ceai sau de cafea şi mânca un mic-dejun format în special din fructe şi legume. Nu trebuie mâncate alimente bogate în proteine şi grăsimi, cum sunt ouăle, laptele sau carnea (chiar şi cea slabă - n.r.). Înainte de a dona şi după, pentru un interval de o oră, nu trebuie să fumezi.

Atunci când vrei să donezi, următoarele analize sunt gratuite: RH; Grupa sanguină; Hepatita B, C; HIV (SIDA); TPHA (sifilis); ALT (probe hepatice). După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă. Nu în ultimul rând, donatorii primesc şi şapte bonuri de masă.

Citit 4634 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2018 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.