Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
4 comentarii

Centrul Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) Galaţi transmite un mesaj prin care îi îndeamnă pe gălăţeni să doneze sânge. Deficitul este în special pentru grupa sangvină 0, Rh negativ. Centrul este situat la câteva sute de metri de strada Brăilei, pe strada Ciprian Porumbescu, în apropierea Parcului "Viva". Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00.

Din sângele provenit de la un singur donator pot fi salvaţi cel puţin trei bolnavi. Donarea de sânge nu este dureroasă şi nu are efecte nedorite pentru sănătate. Din contră, este un act benefic pentru sănătate.
Dimineaţă, înainte de a dona, poţi bea o ceaşcă de ceai sau de cafea şi mânca un mic-dejun format în special din fructe şi legume. Nu trebuie mâncate alimente bogate în proteine şi grăsimi, cum sunt ouăle, laptele sau carnea (chiar şi cea slabă - n.r.). Înainte de a dona şi după, pentru un interval de o oră, nu trebuie să fumezi.

Atunci când vrei să donezi, următoarele analize sunt gratuite: RH; Grupa sanguină; Hepatita B, C; HIV (SIDA); TPHA (sifilis); ALT (probe hepatice). După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă. Nu în ultimul rând, donatorii primesc şi şapte bonuri de masă.

Citit 2691 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2018 02:24

4 comentarii

 • postat de valentin Vineri, 15 Iunie 2018 17:11 109.103.134.*** Link la comentariu
  0
  0

  la beneficiile asea asa mari..........................

  Raportează
 • postat de vasile Vineri, 15 Iunie 2018 15:16 79.115.220.*** Link la comentariu
  0
  0

  e bataie de joc acolo...asistentele te trateaza urat

  Raportează
 • postat de Bandit Vineri, 15 Iunie 2018 08:45 81.196.199.*** Link la comentariu
  0
  1

  procedura de donare este foarte anevoiasa. Am fost sa donez sange pentru cineva si de la 6.30 am intrat pe scaun la 9.30.
  Dureaza foarte mult pana te verifica de boli ,pana vine o asistenta sa-ti ia o tensiune etc.
  E greu cu birocratia.

  Raportează
 • postat de viorel Joi, 14 Iunie 2018 12:51 86.124.206.*** Link la comentariu
  0
  4

  cine sa doneze sange , tineri care sunt sanatosi o mare parte din ei sunt plecati afara iar cei care au ramas nu-i intereseaza, varsta a doua 40-55 ani sunt bolnavi cine sa mai doneze?

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro