A început testarea sistemului RO-ALERT

A început testarea sistemului RO-ALERT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

A început testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă - "RO-ALERT". În judeţul Galaţi, primele teste au fost făcute vineri dimineaţă, între orele 10,00 şi 12,00, la Bereşti, Tecuci, Pechea şi Iveşti, urmând ca, între orele 17,00 şi 19,00, o parte dintre cei care locuiesc în Galaţi să primească mesaje de testare. Testele vor continua, în tot judeţul Galaţi, pe 24 septembrie, dar şi la nivelul întregii ţări, pe 26 septembrie, când, între cele două intervale orare, cetăţenii, care şi-au configurat telefoanele, vor primi un mesajul ''Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi". Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

"Cei care doresc mai multe detalii despre aplicaţie sau cum îşi pot configura telefoanele mobile pot accesa site-ul https://ro-alert.ro/", ne-a explicat maiorul Cătălin Sion, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 10347 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.