Control epidemiologic în şcoli. Scabia şi păduchii încă le fac probleme elevilor

Control epidemiologic în şcoli. Scabia şi păduchii încă le fac probleme elevilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat centralizarea rezultatelor triajului epidemiologic făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, control ce are drept scop depistarea şi izolarea precoce a bolilor precum pediculoza, roşu în gât, bolile respiratorii sau micozele.

Astfel, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, 159 dintre elevii verificaţi au fost găsiţi cu păduchi, mai puţini decât în anul 2017, când au fost peste 200 de elevi cu păduchi. "În urma controlului epidemiologic, cinci elevi au fost diagnosticaţi cu scabie, toţii fiind din mediul rural. De asemenea, 159 de elevi au fost depistaţi cu pediculoză. Dintre aceştia, 84 provin din mediul urban (Galaţi, Tecuci, Bereşti şi Târgu Bujor) şi 75 din mediul rural. Tot în urma controlului, 37 de elevi (11 din mediul urban şi 26 din mediul rural) au fost depistaţi cu angine", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Triajul epidemiologic este făcut în mediul urban de medicii din reţeaua de medicină şcolară, iar în mediul rural de medicii de familie pe lista cărora sunt înscrişi copiii.

"Toţi elevii depistaţi cu pediculoză sau scabie au fost îndepărtaţi din colectivitate, li s-a dat tratament şi urmează să meargă la un nou control la medicul de familie. Dacă problema s-a rezolvat, medicul de familie le va da un aviz care le va permite reintegrarea în colectivitate", a adăugat Liliana Iordăchescu.

Citit 4059 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.