Sute de oameni ai legii asigură pază la referendum

Sute de oameni ai legii asigură pază la referendum
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pe 6 şi 7 octombrie, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică la secţiile de votare şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Astfel, secţile de votare de pe raza judeţului Galaţi vor fi păzite de 120 de poliţişti, 110 jandarmi şi 222 de poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi/ Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi Sectoarele Poliţiei de Frontieră Galaţi, Folteşti şi Oancea.

De asemenea, peste 270 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. Vor fi asigurate şi rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 100 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

Şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi va constitui rezerve de intervenţie, capabile să intervină în scurt timp, dacă situaţia o va impune. Totodată, jandarmii vor asigura şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Pentru buna desfăşurarea a referendumului, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate neregulile descoperite pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiştii ISU au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Orice încălcare a legislaţiei atât cu privire la referendum, cât şi orice alte nereguli trebuie sesizate la numărul unic de urgenţă 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.

Citit 2688 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Octombrie 2018 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.