Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
4 comentarii

După cum ne-am obişnuit, în prima zi de miercuri din lună, vor suna sirenele în tot judeţul. Astfel, astăzi, în intervalul orar 10,00 – 11,00, va avea loc un nou exerciţiu "Miercurea alarmelor". În cadrul exerciţiului, care a debutat anul trecut în luna august, vor fi acţionate echipamentele din cadrul sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, sunetele fiind precedate de un anunţ prin care populaţia este rugată să nu intre în panică.
"IGSU desfăşoară exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei", ne-a declarat lt.col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 1576 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2018 18:16

4 comentarii

 • postat de PATRIOTUL Miercuri, 07 Noiembrie 2018 11:26 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  6

  În sfârşit le-a venit mintea la cap celor de la MAI - IGSU să afişeze CODUL alarmelor acustice pentru a pricepe tot românul ce semnificaţie au acestea!
  Asta dacă nu cumva a fost iniţiativa jurnaliştilor pentru poza din articol..
  Oricum, trebuia să fim informaţi ce tip de alarmă se dă astăzi şi cam ce trebuie să facă populaţia pentru fiecare situaţie în parte.
  Despre Adăposturile civile ce se mai aude? Care sunt, în ce situaţie se prezintă, o schiţă a amplasării acestora... etc ... ştiu cei de la ISU Galaţi? Sau papă banii degeaba?

  Raportează
 • postat de Vlad T.I. Miercuri, 07 Noiembrie 2018 10:22 89.121.200.*** Link la comentariu
  5
  7

  Chiar trebuie testate alarmele luna de luna? Se pot strica asa repede? As complexe sunt(difuzor si 2 fire)?

  Raportează
 • postat de IC Miercuri, 07 Noiembrie 2018 06:56 79.116.100.*** Link la comentariu
  4
  7

  La ce folosesc aceste false alarme , seful ISU a declarat ca nu vom fi avertizati in caz de cutremur ,ca sa nu ne panicam ,avioanele rusesti sunt interceptate de aliati inainte de o eventuala intrare in spatiul aerian romanesc .... oare nu-s pe post de "sirenele lui Roaita " aia despre care ne umplu capul comunistii, ca suna mobilizarea lor si a muncitorilor, cand de fapt dadea semnalul jandarmilor sa traga in demonstranti . Apropo ,oare in 10 august ac. rolul sirenei o fo luat de telefonul mobil si de unde o fi sunat ,or fost doua trei preluari si transmiteri de ordin , cine ne poate lamauri ?

  Raportează
 • postat de Ady Miercuri, 07 Noiembrie 2018 06:44 82.137.14.*** Link la comentariu
  4
  7

  Nu se poate renunța la poluarea ăsta fonica ? Oricum nu a explicat nimeni ce înseamnă fiecare alertă în parte si nu sună toate la fel o dată.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.