Depistat la volan, cu permis necorespunzător

Depistat la volan, cu permis necorespunzător
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

T.D., cu cetăţenie română şi belgiană, în vârstă de 43 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei. Bărbatul conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o remorcă, înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că T.D. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile B şi A3, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară şi categoria BE.

Cu privire la cele constatate, T.D. a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Citit 1305 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2018 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.