Oameni şi şobolani. Resturile ”bunăstării”, azvârlite peste tot
Foto: Sonia Baciu

Oameni şi şobolani. Resturile ”bunăstării”, azvârlite peste tot
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Mereu avem aşteptări de la autorităţi, pentru că ne plătim taxele, dar nu realizăm că şi noi trebuie să facem ceva pentru comunitate. Nu vreau să le iau apărarea, am văzut suficiente lucruri făcute de Primărie şi distruse de cetăţeni, aşa că mă gândesc că uneori nu merităm să aducem oraşul acesta, aşa roşu cum i se tot spune, la o paletă coloristică puţin mai plăcută.

Am luat cartierul I.C. Frimu la pas, cu atenţie, căci erau foarte multe capcane, de la trotuarele şi bordurile ce arată ca după bombardament, la fecalele câinilor, cu sau fără stăpân, sau la gunoaiele menajere aruncate peste tot şi plimbate de vânt.

Punctele de colectare ale gunoiului sunt într-adevăr o problemă, căci în tot arealul cartierului există numai trei, iar locuitorii de pe strada General Dragalina (în faţa unităţii militare) sunt acum nevoiţi să parcurgă distanţe destul de mari pentru a fi civilizaţi. În aceste condiţii, nu-i de mirare că sacii cu deşeuri menajere sunt îndesaţi în coşurile stradale, sau lăsaţi lângă ele, fie din nesimţire, fie din comoditate. Colectarea selectivă a gunoiului este şi ea o glumă proastă. Dovadă "recuperatoarea" de PET-uri pe care am surprins-o în exerciţiul funcţiunii şi care şi-a văzut mai departe de treaba ei, împrăştiind pe jos gunoaiele din ghenă.

Cei care sunt certaţi cu bunul-simţ îşi aruncă resturile "bunăstării", noaptea, direct de pe geam sau în grădinile din jurul blocurilor ori, la o scurtă aşteptare, le abandonează în staţia de autobuz. Un cetăţean, supărat de situaţia creată, chiar ne-a spus că "nu e firesc să curăţăm în jurul blocurilor în locul nesimţiţilor, dar o facem, de frica şobolanilor, care au început să îşi facă veacul pe aici, că deh, au cu ce se delecta!".

Poate că munca în folosul comunităţii, cu o săptămână în care să lucreze alături de cei de la Ecosal, i-ar face pe cei care-şi aruncă gunoiul pe unde apucă să se gândească de două ori la gestul lor.

Citit 2274 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.