Avem biserică în Siria

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Corul Symbol, în turneu în Belgia: Corul  Symbol al Patriarhiei Române  va susţine în perioada 12 - 23 decembrie o serie de concerte în Belgia.

Corul de copii şi tineret „Symbol" a fost înfiinţat în anul 1990 de profesorul Jean Lupu, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist. Membrii corului sunt elevi, studenţi, precum şi un număr restrâns de absolvenţi ai unor facultăţi.

* Pentru românii din Siria: Cu ocazia sărbătoririi Sfântul Ierarh Nicolae, biserica comunităţii române din Siria, păstorită de Pr. Gheorghe Costea, şi-a serbat hramul.

Slujba a fost oficiată de Preasfinţia Sa Moise, episcop al Patriarhie Antiohiei, înconjurat de un sobor de preoţi, printre care Pr. Nazarie, preotul paroh al acestui sfânt locaş, precum şi alţi cinci preoţi din clerul arab ortodox din Damasc.

* Concert Corneliu Montano la Montreal: Biserica ortodoxă română "Sfântul Nicolae" din Montreal organizează duminică, 13 decembrie, de la ora 11:00, după slujba Sfintei Liturghii, un Concert susţinut de Vocile Transilvaniei, iar la ora 17:00 un recital semnat de Corneliu Montano.

Tenorul Corneliu Montano, născut în anul 1983 şi numit „ambasadorul muzical al României în Canada”, este primul artist de origine română care a lansat un album în Canada (2004) şi care a susţinut în Quebec un amplu turneu cu spectacolul „Le coeur qui chante”, în care a interpretat nu mai puţin de 28 de arii ale celebrului tenor Luis Mariano.

Corneliu Munteanu s-a lansat prin intermediul emisiunii American Idol, unde în anul 2000, din peste 20.000 de concurenţi, juriul a selecţionat numai 50.

* Prezentare de carte românească la Roma şi Ventimiglia: Cartea „Intervenţie de rutină. Manuscrise din a doua viaţă”, scrisă de Tatiana Covor, autoare de roman care a debutat în Italia, va fi prezentată astăzi, ora 18:00, la Roma, la sediul Asociaţiei presei străine, de către prof. Bruno Mazzoni, decan al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine de la Universitatea din Pisa, şi miercuri, 16 decembrie, la Ventimiglia, în aula magna a Şcolii media Biancheri, începând cu ora 17,30.

* Despre Revoluţia Română, la Heidelberg: Un amplu eveniment dedicat aniversării a 20 de ani de la Revoluţia Română Anticomunistă din decembrie 1989 va avea loc astăzi, ora 18.30, la Volkshochschule Heidelberg.

Dr. Romaniţa Constantinescu, de la Lectoratul de Română al Universităţii din Heidelberg, va susţine alocuţiunea "Martor al Revoluţiei", şi  S. Damian, critic literar, fost lector de română la Universitatea din Heidelberg, va vorbi despre "Factori externi în Revoluţia din 1989".

Urmează prezentarea plachetei de versuri "Recviem", de Corneliu Mircea, poet şi filosof român, participant la evenimentele de la Timişoara şi un concert de colinde de Crăciun.

Citit 971 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.