Pilonul II de pensii nu se desfiinţează

Pilonul II de pensii nu se desfiinţează

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că Pilonul II de pensii nu se desfiinţează, "aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public". "Proiectul de buget al asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019 prevede sumele necesare pentru majorarea punctului de pensie, conform Programului de Guvernare, şi aşa cum am promis, de la 1 septembrie 2019, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Veniturile bugetare estimate în anul 2019 sunt de 71,84 miliarde de lei, în creştere cu 12,45 la sută faţă de anul anterior. După cum bine ştiţi, în 2019 nu avem nevoie de subvenţii de la bugetul de stat pentru plata pensiilor, ba chiar, dimpotrivă, estimăm că vom încheia anul cu excedent, pentru prima dată din 2006”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii mai susţine că în 2019 se va plăti către administratorii Pilonului II de pensii suma de 8,65 miliarde lei. "Tot în pofida a ceea ce spun «clarvăzătorii» de serviciu, suma care va fi plătită, în 2019, către administratorii Pilonului II de pensii este de 8,65 miliarde de lei, faţă de 7,71 miliarde lei, cât a fost în anul 2018. Iată că nu desfiinţăm Pilonul II, aşa cum am tot auzit în spaţiul public, ba chiar acesta va primi sume mai mari, aşa cum şi în 2018 a primit sume mai mari decât în 2017", a mai declarat Budăi.

Citit 703 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 18:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro