Balta Zătun a fost populată cu trei tone de peşte
Foto: Iulia Kelt

Balta Zătun a fost populată cu trei tone de peşte
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ieri, 26 martie 2019, peste trei tone de peşte au fost deversate pentru a popula balta de agrement Zătun, acţiune realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.

Popularea a fost făcută în policultură, fiind vorba de o tonă de crap şi două tone de caras. Exemplarele de crap din baltă cântăresc în jur de un kilogram, iar cele de caras, între 150 şi 250 de grame. Valoarea totală a investiţiei a fost de 30.247 de lei, cu TVA inclus. Peştele, al cărui transport a fost inclus în preţ, a fost adus de la o fermă piscicolă din judeţul Călăraşi. “Am populat balta Zătun cu o tonă de crap şi peste două tone de caras. Vreau să-i anunţ pe toţi pescarii că greutatea peştilor cu care am populat balta Zătun a fost de aproximativ un kilogram la crap, iar la caras între 150 şi 250 de grame. Ne propunem să aducem peşte în balta Zătun în fiecare an, astfel încât toţi pasionaţii de acest sport, amatori sau profesionişti, să se poată relaxa în natură la o partidă de pescuit” a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Balta, care are 27 de de hectare de luciu de apă şi 120 de locuri de pescuit, va fi închisă pentru pescuit până la data de 7 aprilie, deoarece specialiştii au recomandat o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Tariful pentru o zi de pescuit este de 60 de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean se gândeşte, ca pe viitor, să implementeze şi sistemul de pescuit " catch and release ", prin care peştele se eliberează imediat ce a fost scos din apă.

Citit 3868 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2019 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.