Campanie de donare de sânge în Galaţi. Tipografia Elco vrea să ajute pacienţii în nevoie
Foto: Arhiva ”Viața liberă”

Campanie de donare de sânge în Galaţi. Tipografia Elco vrea să ajute pacienţii în nevoie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

August, 2017. Funcţii vitale prezente. O durere surdă îmi apăsa pieptul. Am deschis ochii într-o simfonie a sufletului. Tic, tic, tic se auzea din monitorul care-mi indica bătăile inimii. Am conştientizat că sunt vie, deşi nu aş fi putut mişca niciun deget fără un efort colosal. “Doamna Govaert, să stiţi că v-am mai pus încă o pungă de sânge!” Am clipit uşor şi am reuşit să rostesc un “da” slab. Ca mine sunt extrem de mulţi oameni, oameni care suferă de afecţiuni grave, care se află în secţiile de reanimare sau oameni care au suferit accidente. În fiecare secundă, cineva are nevoie de sânge, iar dacă sângele tău este sănătos, poţi salva chiar şi trei vieţi în douăzeci de minute.

Eu trăiesc astăzi şi datorită donatorului meu, care, împreună cu alţi oameni, a avut o contribuţie enormă la formarea lanţului uman care mi-a salvat viaţa. 

Pe 28 august 2017, nu am primit doar viaţă. Am primit o viaţă cu sens, datorită conştientizării pe care mi-a adus-o a doua şansă, o şansă oferită de eroul meu. În fiecare lună, şi tu poţi fi erou!

Campanie de donare de sânge

Luni, 1 aprilie 2019, Tipografia Elco organizează la Centrul Regional de Transfuzie Galaţi, din strada Regiment 11 Siret 48 A, o campanie de donare de sânge, promovată pe reţelele de socializare sub haştagul “Şi Eu Donez Sânge”. Donatorii vor pleca acasă cu o amintire oferită de Cabina Foto Mojophoto şi îşi vor recupera puterile cu o cafea Dolce Vizio Caffe.

„Dorim să creştem gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge. Aşteptăm un număr cât mai mare de donatori şi intenţionăm, pe viitor, să organizăm şi alte evenimente de acest gen” a declarat Adrian Gavrilă, directorul general al Tipografiei Elco.

Condiţii care trebuie îndeplinite pentru a putea dona sânge

Donatorul eligibil trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani şi o greutate corporală minimă de 50 de kilograme, cu o tensiune arterială sistolică cuprinsă între 200mmHg şi 110mmHg. De asemenea, nu trebuie să sufere de afecţiuni precum hepatita virală cronică, diabet, sifilis, sechele pulmonare, HIV/SIDA, cancer, boli de piele sau să manifeste stări emoţionale exagerate. Femeile nu trebuie să fie însărcinate, să se afle în perioada de lăuzie sau de alăptare.

Recomandări în ziua donării

În ziua donării nu se fumează înainte şi după donare, timp de o oră. Micul dejun trebuie să fie bogat în vitamine, fără grăsimi şi fără proteine animale şi cu aport de lichide: ceai, apă, sucuri naturale, cafea.

Donarea constantă de sânge scade nivelul colesterolului, scade riscul de infarct sau de accident vascular cerebral, dar şi riscul de a dezvolta cancer. Sistemul imunitar este stimulat, iar bucuria salvării unei vieţi, incomensurabilă. Şi tu poţi ajuta un om să trăiască, să fie mai bun, mai conştient, mai viu ca niciodată. Şi tu poţi fi erou!

Citit 3698 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2019 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.