Poliţiştii promit o lungă vară cu AMENZI fierbinţi. Cinci luni de misiuni estivale

Poliţiştii promit o lungă vară cu AMENZI fierbinţi. Cinci luni de misiuni estivale
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Începând de miercuri, 1 mai, vreme de cinci luni, poliţiştii locali îşi vor intensifica implicarea în stabilirea ordinii prin oraş. Ei promit că vor fi neîndurători cu cei care parchează ilegal, blochează străzi, fac scandal ori murdăresc, în orice fel, domeniul public. Comerţul "la bordură" va fi şi el cap de listă în planul de prevenţie şi sancţiuni.

Zonele din Galaţi şi evenimentele care vor concentra un public numeros vor fi sub lupa poliţiştilor locali timp de cinci luni, perioadă în care se va derula planul de măsuri "Estival 2019". Printre locaţiile unde sunt şanse mari să întâlniţi frecvent echipaje de ordine publică şi de siguranţă a circulaţiei se numără Faleza Dunării, Grădina Publică, Parcul Viva, Esplanada de la P-uri, Orăşelul Copiilor, Parcul Selgros, Parcul Cloşca, Turnul TV, Parcul CFR, Parcul Libertăţii, zona Lacului Vânători, Parcul Rizer, zonele limitrofe ale municipiului Galaţi, dar şi pieţele agroalimentare.

O atenţie deosebită va fi acordată modului în care se respectă legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic, urmând  a fi sancţionaţi cei prinşi că fac grătare în locuri nepermise sau lasă gunoaie în urma lor. În atenţia poliţiştilor vor fi şi beţivii, scandalagiii sau cei care distrug spaţiile verzi sau mobilierul urban. Toate aceste lucruri vor fi aduse la cunoştinţa publicului larg chiar de poliţişti, preventiv, pe 2 mai, începând cu orele 17,00, în cadrul unor întâlniri cu gălăţenii pe Faleza Dunării, în Parcul Viva şi în Grădina Publică. 

Atenţie unde parcaţi!

Una dintre priorităţile misiunilor din această vară o va constitui disciplinarea traficului rutier, anunţă conducerea Poliţiei Locale, agenţii urmând să fie prezenţi în zonele cu cel mai ridicat grad de risc.

"Pe Faleza Superioară a Dunării, atât echipajele de siguranţă rutieră, cât şi cele de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea parcărilor neregulamentare, în zonele unde se poate pune în pericol viaţa sau integritatea gălăţenilor, respectiv trecerile de pietoni, zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă” şi aşa mai departe, precum şi pentru luarea măsurilor legale în ceea ce priveşte curăţenia zonelor de promenadă”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi. În vizor vor fi şi comercianţii care nu respectă normele legale, dar şi persoanele care dau muzica prea tare, perturbând liniştea şi confortul celor din jur.

Citit 3087 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.