Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
5 comentarii

Începând de miercuri, 1 mai, vreme de cinci luni, poliţiştii locali îşi vor intensifica implicarea în stabilirea ordinii prin oraş. Ei promit că vor fi neîndurători cu cei care parchează ilegal, blochează străzi, fac scandal ori murdăresc, în orice fel, domeniul public. Comerţul "la bordură" va fi şi el cap de listă în planul de prevenţie şi sancţiuni.

Zonele din Galaţi şi evenimentele care vor concentra un public numeros vor fi sub lupa poliţiştilor locali timp de cinci luni, perioadă în care se va derula planul de măsuri "Estival 2019". Printre locaţiile unde sunt şanse mari să întâlniţi frecvent echipaje de ordine publică şi de siguranţă a circulaţiei se numără Faleza Dunării, Grădina Publică, Parcul Viva, Esplanada de la P-uri, Orăşelul Copiilor, Parcul Selgros, Parcul Cloşca, Turnul TV, Parcul CFR, Parcul Libertăţii, zona Lacului Vânători, Parcul Rizer, zonele limitrofe ale municipiului Galaţi, dar şi pieţele agroalimentare.

O atenţie deosebită va fi acordată modului în care se respectă legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic, urmând  a fi sancţionaţi cei prinşi că fac grătare în locuri nepermise sau lasă gunoaie în urma lor. În atenţia poliţiştilor vor fi şi beţivii, scandalagiii sau cei care distrug spaţiile verzi sau mobilierul urban. Toate aceste lucruri vor fi aduse la cunoştinţa publicului larg chiar de poliţişti, preventiv, pe 2 mai, începând cu orele 17,00, în cadrul unor întâlniri cu gălăţenii pe Faleza Dunării, în Parcul Viva şi în Grădina Publică. 

Atenţie unde parcaţi!

Una dintre priorităţile misiunilor din această vară o va constitui disciplinarea traficului rutier, anunţă conducerea Poliţiei Locale, agenţii urmând să fie prezenţi în zonele cu cel mai ridicat grad de risc.

"Pe Faleza Superioară a Dunării, atât echipajele de siguranţă rutieră, cât şi cele de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea parcărilor neregulamentare, în zonele unde se poate pune în pericol viaţa sau integritatea gălăţenilor, respectiv trecerile de pietoni, zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă” şi aşa mai departe, precum şi pentru luarea măsurilor legale în ceea ce priveşte curăţenia zonelor de promenadă”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi. În vizor vor fi şi comercianţii care nu respectă normele legale, dar şi persoanele care dau muzica prea tare, perturbând liniştea şi confortul celor din jur.

Citit 2702 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 17:30

5 comentarii

 • postat de caddy Miercuri, 01 Mai 2019 19:33 188.25.246.*** Link la comentariu
  7
  2

  Pune mana pe telefon, nu mai dormi pe tine! Tu si cei care iti dau like!

  Raportează
 • postat de un galatean Miercuri, 01 Mai 2019 12:48 193.231.148.*** Link la comentariu
  4
  5

  Corect!
  S-au trezit acuma ca stiu pentru ce sunt platiti!
  Astia nici un fata sectiei de Politie din fata Catedralei nu aplica legea!
  Orice smecher vine cu BMW-ul, il lasa pe avarii in fata semnului de oprire interzisa, ca are treaba la Serviciul Pasapoarte sau Buletine! Ii este sila sa dea un leu in parcare si sa-si duca "limuzina" ca sa nu obstructioneze circulatia si asa proasta!
  Si?
  Nimeni nu zice nimic!
  Sunt o gramada de politisti in zona, nimeni insa nu vede nimic!
  Halal autoritati galatene!

  Raportează
 • postat de mocanu iordan Miercuri, 01 Mai 2019 12:34 109.101.20.*** Link la comentariu
  1
  16

  Politia locala este formata din acei golani care erau gardieni publici,fara nici o pregatire fara nici un fel de aptitudini,ramine sa le dati si arme,si ati rezolvat ordinea publica.Inprimul rind politia ar trebui sa-si instruiasca si sa-i invete sa aibe un comportament civilizat si dupa aceea sa le dea drumul pe strada,,,,,

  Raportează
 • postat de Sorin Miercuri, 01 Mai 2019 11:09 89.136.0.*** Link la comentariu
  2
  10

  Vreau ca Politia Nationala impreuna cu Jandarmeria sa patruleze, pe jos, pe strazile Tecuci, Movilei, Columb, Dogariei, si sa intervina cand tot felul de derbedei tipa, se cearta, beau pe strada, asculta muzica tare.
  Despre Politia Locala numai de bine, dar mai are pana sa ajunga sa se numeasca Politie. In primul rand cei angajati acolo trebuie sa indeplineasca niste criterii:
  - aptitudini fizice;
  - instruire specifica;
  - ofiteri si subofiteri de cariera, care sa fi urmat cursurile unei scoli de politie.
  Am o serie de intrebari pentru cei care se ocupa de ordinea publica:
  - La ce telefon trebuie sa sun cand anumiti cetateni aculta muzica tare, de se aude pana la Sediul Politiei.
  - Cu ce instrument se masoara de catre politie intensitatea sunetului ?
  - Are Politia in dotare asemenea instrumente ? Care este amenda maxima in acest caz ?
  Cred ca Poitia Locala ar putea fi utila celor de la contol bilete de la Transurb SA, care n-au nicio sansa in fata betivilor,si golanasilor, care se urca din ce in ce mai des in autobuzele Transurb fara bilet sau abonament.

  Raportează
 • postat de Lorelei Miercuri, 01 Mai 2019 09:06 84.117.46.*** Link la comentariu
  2
  29

  Unde erați când ne luam bătaie pe stradă lângă Tribunal?
  Unde erați când la General se strâng diverse persoane dupa ora 20 și mai că nu vrei să cobori din autobuz?
  Unde erați când la Kaufland la Ultimul Leu se strâng adiverse persoane la grill și în parcare?
  Unde erați când am fost agresați pe stradă în plină zi de două persoane de altă etnie?
  Unde erați când în stația de autobuz Două Babe un om a fost bătut cu bestialitate se un altul cu o coadă de lopată? (poliția a venit după ce 4 persoane au sunat la 112)
  Unde sunteți când cetățenii care vă plătesc salariile au nevoie de voi? La grill, în parcări sau oprind oameni nevinovați și luându-i la rost că au un ruscsac și șapca pe căp.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.