Nu vrem incendii de Sărbători

Nu vrem incendii de Sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În sezonul rece, majoritatea incendiilor se produc din cauza utilizării necorespunzătoare ori cu defecţiuni a diferitelor mijloace de încălzire * Nu lăsaţi instalaţiile de iluminat ale bradului de Crăciun în priză! *

Este simplu – trebuie doar să fim preventivi şi scăpăm de griji. Aşadar, oricât de tentant ar fi, nu lăsaţi instalaţia electrică de Sărbători să meargă non-stop – au fost suficiente tragedii provocate de scurt-circuite. Acest sfat, alături de celelalte ale pompierilor, vor lăsa Sărbătorile din 2009 să fie partea frumoasă a unui an şi aşa greu încercat.

NU jocului cu focul

Verificaţi dispozitivele de încălzire şi nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulator de presiune. Proba buteliilor se face cu apă şi săpun, nu cu flacăra de la chibrit.

Supravegheaţi şi educaţi în permanenţă copiii să nu se joace cu focul. Nu lăsaţi la îndemâna lor chibrituri, brichete, lumânări şi alte surse de foc.

Consumatori mari, dar nu concomitent

Pentru prevenirea incendiilor, nu fumaţi în apropierea depozitelor de furaje şi în garaje. Puneţi o tavă metalică, cu dimensiunile de 70 x 50 centimetri pe podea, în faţa uşiţelor de alimentare a sobelor. Nu alimentaţi mai mulţi consumatori mari din aceeaşi priză şi în acelaşi timp.

Supravegheaţi aparatele electrice sub tensiune şi nu le lăsaţi la îndemâna copiilor. Asiguraţi-vă că aparatele de încălzit sunt bine fixate, pentru a se evita răsturnarea lor în timpul utilizării. 

Pro brad, contra foc

În bradul de Crăciun nu se aprind lumânări sau artificii. Şi nu uitaţi! Înainte de a vă culca, scoateţi din priză toate instalaţiile electrice care luminează sau asigură căldura în timpul sărbătorilor. Nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea surselor de încălzire.

Atenţie cu artificiile!

În ultimii ani, mii de copii şi-au rănit ochii sau chiar au orbit ca urmare a jocului cu artificii. Începând cu anul 2006, utilizarea artificiilor şi pocnitorilor de peste trei grame constituie infracţiune şi se poate pedepsi cu închisoarea.

Lumânările se folosesc numai în suporturi din sticlă, ceramică sau metalice, având grijă ca flacăra să nu ia contact cu un material combustibil (beteală, ornamente, perdele, brad, flori) şi să fie permanent supravegheate.

Sărbători cu bine!

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.