Laura Bretan şi Psalterion cântă la Leonard

Laura Bretan şi Psalterion cântă la Leonard
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Două concerte de înaltă ţinută au fost programate în acest sfârşit de săptămână la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", unul susţinut de un ansamblu de muzicieni profesionişti din Galaţi - "Psalterion", celălalt, de o adolescentă deja celebră în toată lumea, Laura Bretan.

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 18,00, a fost programat recitalul vocal-instrumental "Aidemus", susţinut de ansamblul "Psalterion". Recitalul iniţiază un periplu al redescoperirii de sine, prilejuit de sărbătoarea pascală, cu descinderi într-un timp al sacralităţii în care învierea lui Hristos poate însemna și reînnoirea noastră. Coordonatorul muzical și realizatorul acestui recital este Gabriel Bulancea. Va interpreta soprana Adelina Diaconu, alături de instrumentiştii Ilona Văduvă (vioară), Anişoara Negură (oboi), Cristian Dumea (orgă) şi Gabriel Bulancea (chitară), cu participarea studentelor Elena Chirvase şi Andreea Marin şi a recitatorului Vasile Dănilă, de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Programul recitalului va include prelucrări și aranjamente din creația compozitorilor: Karl Jenkins, Maria Zucchari, Francis Poulenc, Astor Piazzolla, Manuel de Falla, Camille Saint-Säens și texte de Francisc de Assisi, Augustin, Nichita Stănescu și Tennessee Williams.

Laura Bretan, soprana adolescentă de renume internaţional, finalistă a concursului "America's Got Talent" şi câștigătoare a concursului "Românii au talent" în 2016, va concerta pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" pe 19 mai, de la ora 20,00. De la arii de operă la balade clasice, interpretările Laurei captivează publicul, impresionând prin emoţia pe care o transmite şi forţa cu care cântă. Laura Bretan a fost chemată să cânte peste tot în lume: Germania, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Israrel, Emiratele Arabe, dar şi Statele Unite ale Americii. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Eugen Dan Drăgoi, iar soprana Laura Bretan va fi acompaniată de soliștii Adrian Mărginean (tenor) și Adelina Diaconu (soprană), alături de orchestra simfonică și corul teatrului, cel din urmă fiind condus de dirijorul Daniel Nistor.

Prețul biletului pentru recitalul "Psalterion" este de 21,6 lei întreg şi 10,8 lei cu reducere, iar pentru Laura Bretan este 54 de lei întreg și 32,4 lei cu reducere.

Citit 2001 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.