Spaţii publice lăsate de izbelişte. TROTUARE DISTRUSE pe o stradă din Galaţi
Foto: Iulia Kelt

Spaţii publice lăsate de izbelişte. TROTUARE DISTRUSE pe o stradă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Grija administraţiei locale cu privire la restructurarea urbană se manifestă, din câte se pare, doar în centrul oraşului, printr-o betonare abuzivă a spaţiilor verzi. În celelalte zone se investeşte doar prin locuri vizibile, şi nici acolo suficient, cartierele în care necesitatea unor îmbunătăţiri imediate este stringentă fiind lăsate pradă uitării.

Un exemplu ar fi şi strada Stelei, ale cărei trotuare nu au mai fost reabilitate din 1996, conform unei locatare care a făcut o sesizare pe adresa redacţiei noastre. Acestea sunt măcinate de timp, reprezentând o îmbinare între fâşii de asfalt şi pietriş, o provocare pentru pietoni şi o continuă sursă de praf. Starea lor de curăţenie trebuie menţinută de către proprietarii imobilelor aferente, dar, în contextul dat, acest lucru devine anevoios şi inutil.

Chiriţă Vasilica, locatara care ne-a sesizat, îşi cere dreptul de a circula decent şi de a avea în faţa casei sale un trotuar demn de un oraş european. "Am sunat la Primărie şi mi-au spus că nu sunt bani. Aşa arată trotuarele încă din ’96, când au fost trase gaze. Anul trecut s-au făcut reparaţii pe stradă, dar trotuarele au fost ocolite. Când plouă, se adună apa, care se infiltrează sub casa mea. Noi avem obligaţia de a mătura în faţa casei, dar cum să o facem în astfel de condiţii? Sper din toată inima să se schimbe lucrurile şi pe strada noastră".

Citit 3248 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.