Festivalul Internaţional de Folclor

Festivalul Internaţional de Folclor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ansambluri folclorice din Columbia, Italia, Turcia, Serbia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova şi România, inclusiv ansamblul "Doina Covurluiului" al Centrului Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi, ne vor desfăta în câteva seri de vară, cu intrarea liberă.

După festivalul internaţional de literatură "Poezia - port la Dunăre" şi cel internaţional de fanfare, Centrul Cultural "Dunărea de Jos" continuă în forţă tradiţionala serie de evenimente estivale cu Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului", patru zile de culoare, mişcare şi muzică, în Grădina Publică, într-un decor natural fermecător, pe o scenă cu dotări tehnice foarte bune.

Într-o lungă vară fierbinte, în care teatrele au stagiunea închisă şi concertele itinerante sunt mai rare, oferta unui nou regal de dans şi muzică populară românească, de la noi şi de peste Prut, din mai multe ţări din Europa, dar şi de peste Ocean, din America Latină, nu poate decât să satisfacă prin varietate preferinţele publicului.

Ediţia a XIV-a a Festivalului Internaţional de Folclor se va deschide joi, 11 iulie, începând cu ora 19,00, şi va continua seară de seară până duminică, 14 iulie - "sărbătoare a tradiţiilor, dansului şi prieteniei", după cum promit organizatorii.

Festivalul, ca şi celelalte două abia încheiate, se înscrie în proiectul "ART CITY". Aproximativ 300 de artişti - instrumentişti, solişti vocali, dansatori, coregrafi şi tehnicieni - vor fi oaspeţii Galaţiului, astfel că nu se cuvine să ne închidem în case. Efortul echipei de organizare este mare, iar munca din spatele scenei rămâne necunoscută privitorilor.

Deşi anul acesta arborii din Grădina Publică şi apa din fântâna arteziană au făcut serile mai plăcute, prezenţa publicului, care în anii anterior inunda piaţeta de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, un vad mai bun se pare, nu a fost la cotele meritate de spectacolele oferite până acum.

Doar o mână de oameni, tehnicieni şi oameni de cultură, fac efortul de a organiza la un nivel cât mai ridicat spectacolul în aer liber pentru sute de spectatori şi de a fi gazde bune pentru artişti sosiţi în fiecare an de departe.

Festivalul este organizat sub egida CIOFF - Consiliul Internaţional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, organism al UNESCO. Gălăţenii sunt aşteptaţi, în număr cât mai mare, la spectacole.

Citit 4533 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2019 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.