Pesta porcină a ajuns la Munteni

Pesta porcină a ajuns la Munteni

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit din nou, joi după-amiază, pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciune ca urmare a apariţiei unui nou focar de pestă porcină africană în judeţul Galaţi. De data aceasta, prezenţa virusului a fost confirmată într-o gospodărie de la marginea comuna Munteni.
„S-a decis uciderea preventivă a celor 38 de suine din această gospodărie, în această după-amiază (joi - n.r.), interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala, interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA, instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar", se arată în decizia luată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Reamintim că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

Citit 1435 ori Ultima modificare Duminică, 11 August 2019 12:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.