Adio, piatră cubică! Modernizarea străzii Elena Doamna, la un pas de realitate

Adio, piatră cubică! Modernizarea străzii Elena Doamna, la un pas de realitate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Dacă ajungi, din întâmplare, pe strada Elena Doamna, vei constata că discrepanţa dintre starea în care se află artera şi maşinile parcate de-a lungul ei este atât de mare încât vei avea dubii în ceea ce priveşte secolul în care te afli. Pavată cu piatră cubică, strada a fost construită, cel mai probabil, la finele secolului al XIX-lea şi, de atunci, nu i s-a mai adus nici cea mai mică modernizare.

În timp ce toate străzile care o înconjoară au fost asfaltate, respectiv Grădina Veche, Dragoş Vodă, cu care se intersectează, Dumitru Bolintineanu şi Ştiinţei, Elena Doamna a fost ocolită. Să fie romantismul autorităţilor, manifestat prin apetenţa pentru ruine, motivul pentru care a rămas singura stradă nemodernizată din zonă? Mai mult chiar, de-a lungul timpului, s-a degradat considerabil, astfel încât pietrele au început să se desprindă, reprezentând un adevărat pericol pentru maşini. Trotuarele fac parte din acelaşi tablou, neasfaltate, sparte, cu pâlcuri de iarbă care cresc sporadic, cu borduri văruite prin bunăvoinţa locatarilor. O cioată răsare şi ea ameninţător pentru pietoni, care cu greu pot face diferenţa între secţiunea de drum care le este dedicată şi cea de circulaţie pentru vehicule. De fapt, aşa-zisul carosabil e mult mai potrivit pentru cal şi căruţă, iar bicicliştii ar trebui să-l evite cu desăvârşire.

"Locuiesc pe strada asta de când mă ştiu. Nu cred că voi apuca ziua în care să văd vreo schimbare", ne spune o bătrână care înaintează greu, adăugând "Puteţi să scrieţi, da’ scrieţi degeaba!".

Şi adevărul este că de scris am mai scris, sesizări au tot fost, dar nimic nu a înduplecat autorităţile să modernizeze strada. Cu toate acestea, şi determinarea noastră rămâne de neclintit, motiv pentru care am contactat din nou Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Pentru prima dată, am primit un răspuns favorabil, care conţine un licăr de speranţă. "Echipa tehnică a luat deja primele măsuri pentru demararea documentaţiei. Strada Elena Doamna va intra într-un program de reparaţii".

Citit 2383 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2019 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.