Tâlharii poştaşului din Frumuşiţa – în arest

Tâlharii poştaşului din Frumuşiţa – în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* N-a rămas mai nimic din cei 15.000 de lei jefuiţi * Doi din participanţii la jaful asupra poştaşului din Frumuşiţa – reţinuţi de poliţiştii gălăţeni în urma unor descinderi * Unul dintre tâlhari încă nu este prins * După jaf, hoţii au fost la suc şi pizza, la Metro *

Lunea trecută, pe 18 ianuarie, la ora 12,30, poştaşul Ionel Gavriliu, de 57 de ani, împărţea pensiile în satul Tămăoani, din comuna Frumuşiţa.

Chiar când ieşea dintr-o curte, omul a simţit o lovitură puternică în spate, nemaiapucând să vadă decât doi indivizi care i-au smuls geanta cu 15.000 de lei - bani de pensii, şi care apoi au demarat în trombă cu o maşină necunoscută. Celor doi li s-a pierdut urma pe Drumul Naţional 26.

Imediat la Tămăoani s-a deplasat echipa de cercetare a locului faptei, care a stabilit că cei doi au fugit către Galaţi, cu un autoturism condus de Vasile Diamant, de 34 ani, din comuna Frumuşiţa.

Poliţiştii i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea faptei, respectiv pe Sorin Enache, de 20 ani şi pe Nicolae Borş (FOTO 3) , de 22 de ani, ambii din comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi.

Reţinuţi noaptea

În noaptea de joi spre vineri (28 – 29 ianuarie), în urma unor descinderi domiciliare, poliţiştii i-au reţinut pe Vasile Diamant (FOTO 1) şi Sorin Enache (FOTO 2) .

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, ne-a declarat: „Pe baza probatoriului administrat la dosar, cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie”.

„În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru depistarea celui de-al treilea suspect, care se sustrage cercetărilor”.

Prima oprire – la Metro

În momentul în care au fost prinşi, asupra tâlharilor nu a fost găsit aproape nici un ban din suma jefuită în urmă cu aproape două săptămâni. Asta poate şi pentru că suma nu a fost împărţită, conform surselor, în mod egal, suspectul deocamdată absent oprindu-şi partea leului.

Cercetările Poliţiei continuă, pentru  încercarea recuperării prejudiciului, deşi, între timp, tinerii hoţi au avut timp şi loc berechet de cheltuit. Imediat după comiterea tâlhăriei, tinerii s-au descotorosit de geanta poştaşului, găsită de poliţişti la o distanţă de 300 de metri de locul faptei.

Apoi cei trei au plecat spre Galaţi, loc în care au şi ajuns după ce s-au oprit la un suc şi o pizza, la Metro.

Citit 4106 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.