Beţi şi fără permis, au făcut ravagii la volan

Beţi şi fără permis, au făcut ravagii la volan
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi riscă puşcăria, după ce s-au urcat băuţi la volanul unor vehicule şi au produs pagube însemnate. Niciunul nu deţinea permis de conducere, dar amândoi au fugit de la locul faptei.

Primul incident a fost raportat la Priponeşti, de un localnic care a sunat la 112 şi a sesizat că un tractor scăpat de sub control i-a rupt gardul gospodăriei, precum şi poarta de acces în curte. La faţa locului, poliţiştii au constatat pagubele reclamate, dar şi utilajul care a produs avaria. Nu şi pe cel care îl condusese, un tânăr de 26 de ani, care plecase între timp, fără a aştepta să dea explicaţii. Tânărul a fost găsit acasă, într-o stare avansată de ebrietate, valoarea indicată de etilotest fiind de 0,97 la mie în aerul expirat. Mai mult, nici nu apărea în baza de date ca posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, ceea ce i-a atras un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi distrugere.

Într-o situaţie aproape identică s-a aflat un alt tânăr, de 21 de ani, din Matca, care a "şifonat" maşina unui consătean după ce s-a urcat beat la volan. Pentru că nu ştia foarte bine să conducă, iar reflexele îi erau amorţite de alcool, tânărul a scăpat maşina de sub control, pe o stradă din localitate, şi a lovit, avariind serios, autoturismul parcat în faţa unei porţi. Proprietarul a cerut ajutorul poliţiştilor, care s-au aflat din nou în faţa unui şofer cu alcoolemie de 0,82 în aerul expirat şi fără permis de conducere. Ancheta este în curs şi s-ar putea finaliza cu o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare.

Citit 3534 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.