Transportatorul nu ia niciodată banii

Transportatorul nu ia niciodată banii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 2.000 de lei – preţul corect pentru comiterea unui furt de 70.000 lei *

Hoţia are picioare scurte. A vrut să se îmbogăţească peste noapte – la propriu – şi a încercat să scoată 45 de tone de brame  din combinat. I s-a promis că „…totul este aranjat”.

Un echipaj al Jandarmeriei gălăţene de pază ieri noapte, la ora 1,30, în zona Combinatului Arcelor Mittal Galaţi, l-a prins pe gălăţeanul Viorel H., de 34 ani, care transporta cu o basculantă Iveco 45 de tone de brame (semifabricate de oţel) ascunse sub un morman de pământ.

Şoferul a recunoscut: „La 23,50, în timp ce schimbam un cauciuc spart la autobasculantă, am fost întrebat de către un individ necunoscut dacă m-ar interesa să scot din Combinat nişte bucăţi de brame, pe care apoi să le transport pe Halda de Zgură”.

„Urma să primesc 2.000 lei pentru acest serviciu. Am fost asigurat că nu are de ce să-mi fie teamă, că toate treburile sunt aranjate”.

Jaf întrerupt

Evident, şoferul a acceptat propunerea. A plecat imediat cu maşina spre zona Cristalizare a OLD1 – Hala Încărcare. În 15 minute maşina a fost încărcată.

Jandarmii i-au făcut transportatorului dosar penal pentru furt calificat, dosarul ajungând la Secţiei 4 pentru continuarea cercetărilor. Paguba în valoare de 70.000 lei a fost recuperată în totalitate şi s-a întors la Arcelor Mittal Galaţi.

Citit 1460 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.