68 de gălăţeni, amendaţi pentru nerespectarea Ordonanţei Militare

68 de gălăţeni, amendaţi pentru nerespectarea Ordonanţei Militare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În prima noapte cu "bilet de voie", conform măsurilor impuse, de luni seară, de Ordonanţa militară nr. 2 din 21 martie 2020, s-a putut circula, între orele 22,00 şi 6,00, doar cu adeverinţă eliberată de angajator, declaraţie pe propria răspundere şi legitimaţie de serviciu. Acestea au fost documentele pe care le-au cerut oamenii în uniformă - poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali - imediat după ora 22,00, tuturor celor care au fost prinşi în trafic sau pe stradă.

Dacă primele maşini au fost în regulă, ocupanţii având documentele necesare, oamenii îndreptându-se spre casă de la locul de muncă, muşterii nu au întârziat să apară. Unul dintre ei a fost un tânăr care îşi dorea o cină târzie. "Nu ştiam că am nevoie de adeverinţă. Eu mă duceam să îmi iau ceva de mâncare. Nu mă uit la televizor şi nu ştiam despre actele impuse de lege, dar acuma am aflat şi mă duc direct acasă. Nu mai ies de acolo", le-a spus tânărul poliţiştilor. Dar, cum necunoaşterea legii nu te scapă de pedeapsă, tânărul a fost sancţionat cu 100 de lei.

Aceeaşi sancţiune au primit-o şi alţi şoferi prinşi fără documentele solicitate de Ordonanţa militară. Mai mult, oamenii legii au sancţionat atât şoferul, cât şi ocupanţii unui autoturism, în total fiind vorba despre trei persoane, care nu aveau adeverinţele necesare. "Am venit de la Bucureşti. Nu ştiam că avem nevoie de declaraţii pe propria răspundere şi că nu avem voie să circulăm după ora 22,00", a motivat tânărul şofer. Nici în acest caz nu a funcţionat scuza, aşa că atât şoferul, cât şi cele două tinere care se aflau în autoturism au primit câte o sancţiune. 

Nici pietonii nu au scăpat de întrebările şi verificărilor oamenilor legii. Aproximativ 140 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au stat pe străzile din municipiu toată noaptea. La final, oamenii legii au constatat că au fost verificate 138 de autoturisme şi legitimate 272 de persoane. Au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 44.200 de lei. 

Aşadar, dacă nu aveţi drumuri urgente şi motivate printr-o adeverinţă eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere în care să explicaţi motivul deplasării, ar fi mai bine să staţi în casă, pentru a vă proteja atât sănătatea, cât şi bugetul personal, amenzile putând ajunge până la 5.000 de lei.

Citit 6737 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.