Un mărţişor pentru italieni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sacrificii, dar şi satisfacţii: O româncă din Trento şi-a deschis un birou care oferă consultanţă administrativă, contabilă şi fiscală. Alina Raluca Râureanu, 34 ani, născută la Drobeta Tr. Severin, a făcut liceul de matematica-fizica, a urmat un curs de economie la Oxford şi a absolvit facultatea la Timişoara.

În urma obţinerii unei burse de merit, Alina a ajuns în Italia unde s-a şi stabilit definitiv. A venit la Trento în 2000, a lucrat într-o firmă, apoi a studiat suplimentar pentru a putea deveni un bun profesionist.

Din 2008 şi-a deschis propria activitate ca tributarista, expert în materie de administraţie, contabilitate şi fiscalitate. „Vreau să precizez că pentru a putea fi ˝dottore commercialista, revisore dei conti si tributarista˝ trebuie să ai o licenţă într-o universitate recunoscută de statul italian, 3 ani minim de practică şi un examen de abilitare”.

„Sper ca într-o zi să pot face un grup, o asociaţie sau o filială de asociaţie, aici în Arco. Românii trebuie să se unească şi să promoveze acea imagine a românilor ˝per bene˝ sau ˝in gamba˝. Pentru că sunt mulţi, dar nu este uşor să venim în contact unii cu alţii”, mai spune Alina.

* „Sărbătoarea mărţişorului” în Ancona: În principala piaţă a oraşului Ancona, din Italia, mărtişorul i-a reunit pe românii stabiliţi în această regiune. Locul în care s-a desfăşurat evenimentul a fost în intersecţia  principală a oraşului Ancona, piazza Cavour.

Îmbrăcaţi în costume populare specifice principalelor regiuni, grupul de români, însoţit de George Teseleanu, consulul onorific al României la Ancona, a amplasat un stand în care au fost expuse costume tradiţionale, pliante cu informaţii despre România, coşuri pline cu mărţişoare şi flori multicolore de primăvară.

Toate acestea au fost oferite cadou trecătorilor, în special italienilor, cărora li s-a dat şi un plic ce conţinea explicaţii despre semnificaţia mărţişorului şi tradiţiile româneşti din această perioadă.

* Balul Mărţişorului şi preselecţie pentru Miss Diaspora: Româncele din Strasbourg sunt invitate sâmbătă, 13 martie, la ARES salle du Tambourin, începând cu ora 19:30, la Balul mărţişorului. În aceeaşi seara va avea loc şi concursul Miss Diaspora.

* Vedete româneşti în turneu în Canada: Maria Dragomiroiu, Mirabela Dauer, Raoul, trupa Autentic si Oltita Chirila vor susţine în perioada 7- 14 martie mai multe reprezentaţii în provincia canadiană Ontario.

* Bariton român la teatrul din Richmond Hill: Baritonul român, stabilit în Canada, Nicolae Raiciu va evolua sâmbătă, 6 martie, la teatrul din Richmond Hill, Ontario, de la ora 20:00, în rolul principal Rigoletto din opera cu acelaşi nume, de Giuseppe Verdi.

Citit 723 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.