Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean, finalizată parțial (VIDEO)

Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean, finalizată parțial (VIDEO)
Inaugurare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Joi, 4 iunie, la Spitalul Județean Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" a fost tăiată panglica parcării supraetajate cu 306 locuri, dintre care 34 pentru persoane cu dizabilități. Investiția Consiliului Județean (CJ) Galați este în valoare de aproximativ două milioane de euro, din fondurile proprii ale instituției.

Prezent la inaugurare, Costel Fotea, președintele CJ, a precizat că parcarea va deveni aproape imediat funcțională, accesul fiind permis personalului unității sanitare, pe bază de legitimație de serviciu, dar și pacienților și aparținătorilor acestora, în mod gratuit.

Video: Ovidiu Amălinei

"Lucrările vor continua. În diferite faze de achiziție publică se află lucrările pentru extinderea cu încă un etaj, cu circa 150 de locuri de parcare, iar deasupra va exista un heliport cu balizaj pentru elicopterul SMURD, lucrări programate a se finaliza anul viitor. Va fi singurul spital din regiune prevăzut cu heliport deasupra parcării și nu pe unitatea sanitară, iar în exterior va exista un lift pentru transportul cât mai rapid al pacienților", a mai precizat Fotea.

Parcarea, cu o suprafață desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați dispune de un sistem de colectare a apelor uzate, precum şi de instalaţie de stingere a incendiilor. În cadrul proiectului, s-au amenajat peste 2.100 de metri pătrați de spaţii verzi şi aproape 500 de metri pătrați de alei pietonale.

Citit 7422 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.