Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean, finalizată parțial (VIDEO)

Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean, finalizată parțial (VIDEO)
Inaugurare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Joi, 4 iunie, la Spitalul Județean Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" a fost tăiată panglica parcării supraetajate cu 306 locuri, dintre care 34 pentru persoane cu dizabilități. Investiția Consiliului Județean (CJ) Galați este în valoare de aproximativ două milioane de euro, din fondurile proprii ale instituției.

Prezent la inaugurare, Costel Fotea, președintele CJ, a precizat că parcarea va deveni aproape imediat funcțională, accesul fiind permis personalului unității sanitare, pe bază de legitimație de serviciu, dar și pacienților și aparținătorilor acestora, în mod gratuit.

Video: Ovidiu Amălinei

"Lucrările vor continua. În diferite faze de achiziție publică se află lucrările pentru extinderea cu încă un etaj, cu circa 150 de locuri de parcare, iar deasupra va exista un heliport cu balizaj pentru elicopterul SMURD, lucrări programate a se finaliza anul viitor. Va fi singurul spital din regiune prevăzut cu heliport deasupra parcării și nu pe unitatea sanitară, iar în exterior va exista un lift pentru transportul cât mai rapid al pacienților", a mai precizat Fotea.

Parcarea, cu o suprafață desfășurată de peste 8.000 de metri pătrați dispune de un sistem de colectare a apelor uzate, precum şi de instalaţie de stingere a incendiilor. În cadrul proiectului, s-au amenajat peste 2.100 de metri pătrați de spaţii verzi şi aproape 500 de metri pătrați de alei pietonale.

Citit 7068 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:53

9 comentarii

 • postat de corneliu
  Miercuri, 10 Iunie 2020 04:55
  92.85.13.***
  Intreb si eu ca bou':toaleta are?
  0
  1
  Raportează
 • postat de MM
  Vineri, 05 Iunie 2020 10:39
  194.105.20.***
  Mda, inauguram ceea ce nu este finalizat!
  Deci, in timp ce toata lumea isi face griji de inteligenta artificiala, Romania e lovita de prostia naturala
  1
  7
  Raportează
 • postat de Prpunere
  Vineri, 05 Iunie 2020 09:57
  82.79.132.***
  Pentru viitor macar.
  Luati in calcul parcari doar cu niveluri subterane.
  Scapam de garaje si facem hale. Nu arata bine, ocupa mult spatiu si obtureaza vizual.
  Cladirea spitalului abia se mai vede, tot construind acareturi imprejur. UPU cu fatada de tabla gri cu mot, laborator accelerator particule (?) din panouri sandvis de culoare neagra, parcare etajata din beton varuit alb.
  Urmeaza marea incununare. Integrarea in peisaj a cladirii spitalului, care nu-i asa, nu cadreaza cu onorabila fatada de caramida.
  Deci, a inceput deja ascunderea fatadei spitalului prin anvelopare si decorare cu placi compozit.
  Care placi n-au fost aratate pana acum si normal va fi prea tarziu cand le vom vedea deja montate.
  Prin compozit se pot defini multe, inclusiv rahat asortat, sa nu zic amestecat.
  Ce prorietati fizice, ce rezistenta la factorii de mediu, UV, ce sistem de montare, durata de viata si garantie ? Aceeasi poveste de la copertinele pasajului Dunarea.
  O astfel de interventie la o cladire existenta si emblematica, nu trebuie sa aiba niste avize mai speciale ? Inclusiv de la proiectantul initial ?
  Dar in primul rand de la un for superior al arhitectilor, caci de nivel local ...nu se pune. Nu pazeste nimeni patrimoniul si asa sarac ?
  Daca e in regula asa, propunem continuarea cu "eficientizarea energetica" si a altor cladiri simbolice din oras:
  Colegiu C.Negri (are fatada tot din caramida), Palat Administrativ, Teatrul dramatic, etc. Eventual si cladirea CJ.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Alin
  Vineri, 05 Iunie 2020 09:11
  5.2.205.***
  Disperare......nu este finalizata lucrarea dar chipurile ii dam drumul.
  Si la ce trebuie pamblica si inaugurata la o parcare? Ca sa chemam televiziunea si ziarul sa ne pozeze?
  Si stati sa vedeti veselie ca la cati angajati are spitalul daca are 306 locuri de parcare jumate sau mai bine din ele o sa fie vesnic ocupate de angajatii spitalului si restul sclavilor ce mai apuca. Adica tot peste strada de spital o sa se parcheze.
  2
  6
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Vineri, 05 Iunie 2020 06:59
  89.136.0.***
  Pamflet!
  Strutocamila marca recunoscuta.
  Parcarea trebuia lasata parcare si proiectata de la inceput cu cele doua etaje in plus (nu adaugata precum balcoanele de la blocurile ce nu erau prevazute cu asa ceva)! Iar pacientii adusi cu elicopterul ajungeau mai repede la Urgente, daca heliportul era prevazut in proiectul de extindere a UPU, direct pe acest obiectiv! Dar tot este bine ca nu l-au proiectat la parcarea etajata din Mazepa! Decizionali, consilieri, proiectanti ”suprcompteneti!”. Cat despre gratuitate, nu este bunavointa presului cj, fiind cel mai probabil o conditie a finantarii comunitare! Cand parcarea este din bugetul unei entitati de stat sau private se poate pune plata pentru recuperarea investitiei!
  9
  15
  Raportează
 • postat de Alegătorul de pe Faleza
  Vineri, 05 Iunie 2020 05:49
  109.166.130.***
  Odată cu realizarea acestei investiții trebuia dărâmata stația de la spital și construita una moderna, curata. Cum sa faci ditamai proiectul și în fata lui sa lași in picioare clădirile alea mizere din stație?
  4
  24
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 05 Iunie 2020 00:57
  5.13.175.***
  "...că parcarea va deveni aproape imediat funcțională.." !!! Nu ne mai facem bine !!!
  6
  27
  Raportează
 • postat de parcari gratuite i in oras
  Joi, 04 Iunie 2020 23:36
  89.137.136.***
  Fotea e mai bun ca Pucheanu! El face parcari gratuite in timp ce Pucheanu le face cu plata! voi chiar nu intelegeti ca toate parcarile in oras trebuie sa fie gratuite?! De cate ori sa va spun?! Ceausescu nu ar fi indraznit sa faca parcari cu plata si nu a fost niciodata asa ceva chiar daca erau mai putine masini atunci. Sa nu mai copiem din occident orice aberatie si sa o aducem in Romania. Nu comparam nivelul de trai de acolo cu cel din oras.
  7
  27
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 04 Iunie 2020 21:54
  5.13.176.***
  iar facem inaugurari fara sa fie finalizat proiectul.....boala romaneasca!
  7
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.