Galațiul a atras peste 3,1 miliarde de lei
Foto: Marian Calestru

Galațiul a atras peste 3,1 miliarde de lei
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Prezent la Galați cu ocazia semnării proiectului Universității ”Dunărea de Jos” - „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN", ministrul fondurilor europene Ioan-Marcel Boloș a avut amabilitatea să facă o apreciere asupra absorbției fondurilor europene în județul Galați.

Astfel, în exclusivitate pentru cotidianul nostru, acesta a declarat că ”cele 160 de proiecte cu o valoare de peste 3,1 miliarde de lei, aflate în diverse faze de implementare situează Galațiul pe un loc fruntaș la nivel național. Pentru a avea o imagine de ansamblu și termeni de comparație, chiar cu județele învecinate, Ioan-Marcel Boloș crede că ”atunci când discutăm despre locul pe care îl ocupă un județ în clasamentul național cu referire la absorbția fondurilor europene, trebuie să avem în vedere și alți factori economici și demografici. Mai concret, ne-am putea raporta la nivelul fondurilor atrase pe cap de locuitor”.

Conform datelor Ministerului Fondurilor Europene, la această dată, în județul Galați sunt în implementare șase proiecte pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 124 pe Programul Operațional Regional (POR), 16 aparțin Programului Operațional Capital Uman (POCU), opt Programului Operațional Competitivitate (POC), iar alte șase Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Citit 3749 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.