1.000 de metri cubi de beton pentru podul hobanat

1.000 de metri cubi de beton pentru podul hobanat

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Joi, 19 noiembrie 2020, s-au turnat peste 1.000 de metri cubi de beton la cel de-al doilea radier al pilonului central al podului hobanat de pe "centura mică" a Galațiului. "Un astfel de radier are aproape cinci metri înălţime, iar pentru realizarea lui s-au folosit peste 160 de tone de fier. Pentru operaţiunea de astăzi (joi - n.r) se folosesc peste 100 de maşini încărcate cu beton. Se va turna fără întrerupere până după miezul nopţii", a precizat președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea.

Reamintim că proiectul de extindere şi modernizare a variantei de ocolire a municipiului Galaţi - DJ 251M - reprezintă un amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, în valoare de 30 milioane de euro. Autoritatea contractantă este CJ Galaţi, finanțarea fiind obținută în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) - apelul SUERD. La finalizare, cel mai probabil în anul 2022, drumul de centură va avea o lungime de peste 10,5 kilometri, va fi lărgit la patru benzi, iar podul hobanat este destinat ocolirii zonelor urbane aglomerate.

Citit 3844 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 23:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro