Restaurare cu fonduri europene la Farmacia Ținc

Restaurare cu fonduri europene la Farmacia Ținc
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Lucrările de restaurare avansează la Farmacia Ţinc, o pagină din istoria Galaţiului. O parte din faţada acestei bijuterii arhitecturale a fost deja restaurată, iar mai bine de 35 la sută din ornamente au fost reconstruite de la zero, folosindu-se aceleaşi materiale şi tehnici ca acum 120 de ani.

”Este în plin proces de restaurare un basorelief care a atras atenţia specialiştilor prin tehnica de realizare, una de sorginte italiană. Pe basorelief se pot distinge două zeităţi antice, respectiv zeul comerţului şi zeitatea protectoare a farmaciştilor, precum şi monograma farmacistului Constantin Ţinc. Pentru a-i redescoperi frumuseţea, basorelieful este mai întâi curăţat mecanic de către un specialist de la Bucureşti, după care vor fi realizate și alte intervenţii pentru a repune în valoare această operă de artă. Se lucrează şi la balconul principal, o bijuterie arhitecturală. Din fericire, s-au păstrat o parte din piesele originale, care acum sunt restaurate cu mare grijă”, a declarat, pe pagina de Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, autoritatea contractantă a proiectului.

Imobilul, cunoscut de gălățeni și sub denumirea de ”Muzeul Casa Colecțiilor”, este restaurant grație unei finanțări europene de aproape 3,5 milioane de lei, obținută în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Citit 1746 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2020 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.