Alți 55 de afgani au ajuns la Galați

Alți 55 de afgani au ajuns la Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a aprobat, vineri, 18 decembrie 2020, cazarea a 55 de persoane din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil într-un centru de carantină instituționalizată, iar Primăria Municipiului Galați va face demersurile necesare pentru asigurarea cazării și hranei persoanelor ce vor fi introduse în carantină.

Originari din Afghanistan, oamenii au fost transferați de la Timișoara la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Galați, fiind contacți direcți cu o persoană (angajat al Centrului din Timișoara) care a călătorit în același mijloc de transport, confirmată pozitiv la SARS-CoV-2.

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Galați a luat măsurile necesare pentru dezinfecția terminală a spațiului în care au fost cazate respectivele persoane.

În Afghanistan, stat măcinat de sute de ani de conflicte, Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor este anual de 2.024 dolari, astfel că această țară nord-asiatică se plasează, din punct de vedere mondial, doar cu opt locuri mai sus față de Somalia.

Citit 1544 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.