În judeţul Galaţi, 47 de unităţi de învăţământ, în programul „Şcoala după şcoală”

În judeţul Galaţi, 47 de unităţi de învăţământ, în programul „Şcoala după şcoală”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La nivelul unităților de învățământ din județul Galați au fost înregistrate 2.125 de cereri pentru participarea elevilor la programul de pregătire remedială "Şcoala după şcoală". În urma analizei făcute de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Galați, au fost stabilite 47 de unități școlare, eligibile la data de 5 martie, pentru organizarea activităților de educație remedială. Lista acestora va fi actualizată pe măsură ce se identifică posibilități de organizare și în alte școli. Precizăm că eligibile sunt unitățile care pot constitui cel puțin o grup formată din 12 elevi.

Într-o primă etapă, înscrierea elevilor pentru a participa la aceste activități de educație remedială s-a realizat în perioada 25 februarie - 3 martie 2021, ca urmare a solicitării scrise a părintelui sau a reprezentantului legal. Conducerea ISJ anunţă însă că înscrierea va continua, deoarece identificarea elevilor eligibili se va face permanent.

Noul ordin de ministru care modifică regulile de aplicare a programului "Școala după școală" prevede că “sunt considerate, din oficiu, unități organizatoare, unitățile de învățământ în care se poate organiza cel puțin o grupă de elevi, în înțelesul prezentului ordin, fără a necesita aprobarea inspectoratului școlar”, se arată în document.

De precizat că, deşi Guvernul alocă 200 de lei pe lună pentru fiecare elev din program, banii nu sunt pentru ei. Plata revine numai profesorilor, care sunt remunerați cu suma de 100 lei brut pe ora de pregătire remedială.

Părinții sau reprezentanții legali ai elevilor pot depune solicitările de cuprindere a copiilor în programul de ore remediale în mod continuu, până la data de 25 a fiecărei luni.

Citit 2472 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.