Debut de săptămână cu vreme deosebit de rece
Foto: Monica Zanet

Debut de săptămână cu vreme deosebit de rece
Imagine din arhiva Vieții libere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

ANM a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, valabilă de duminică, 21 martie 2021, ora 23,00, până marți, 23 martie 2021, ora 10,00. În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15-20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și cei de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40...50 km/h. De altfel și pe parcursul zilelor de marți și miercuri, vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Meteorologii spun că până vineri, 26 martie 2021, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative noaptea și dimineața.

Cum va fi vremea, luni, la Galați

Luni, 22 martie 2021, potrivit meteorologilor, la Galați va fi înnorat. Temperatura va atinge valoarea maximă de 3 grade Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa 0 grade Celsius. Sunt șanse de precipitații de circa 92 la sută. Vântul va atinge o viteză de până la 20 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 754 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși valoarea de 88 la sută. (Informaţii preluate din surse online)

Citit 1499 ori Ultima modificare Duminică, 21 Martie 2021 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.