Întâlnire cu una dintre cele mai valoroase handbaliste din România

Întâlnire cu una dintre cele mai valoroase handbaliste din România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Biblioteca Județeană "V. A. Urechia" organizează, miercuri, 23 iunie, începând cu ora 14.30, în Sala "Mihai Eminescu", lansarea volumului autobiografic "Povestea vieții mele", în prezența autoarei, Narcisa Lecuşanu, una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc, membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal, speaker inspirațional și motivațional.

Cartea "Povestea vieții mele", apărută la Editura Coresi, prezintă începutul și ascensiunea Narcisei Lecușanu în sportul de performanță, dar și problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului. A fost scrisă cu gândul de a inspira tinerii, prezentând povestea sportivului care a muncit pentru realizările sale, trecând de-a lungul carierei prin toate stările și etapele, de la succes la eșec.

Campioană mondială la tineret în 1995, în Brazilia, vicecampioană mondială la senioare în 2005, în Rusia, și finalistă a Ligii Campionilor în 2010 cu Oltchim, Narcisa Lecușanu a marcat 302 goluri în 116 partide pentru echipa națională a României, performanță la care se adaugă sute de goluri înscrise în cupele europene și în campionatele din România, Macedonia, Germania și Danemarca, unde a jucat pentru echipe de prim-rang, precum Borussia Dortmund sau Aalborg.

Narcisa Lecușanu continuă cu pasiunea pentru sport și mai ales pentru handbal, iar acum, la aproape 11 ani de la încheierea carierei de jucătoare, este singurul sportiv român ajuns în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal, din care face parte din noiembrie 2017.

"Invităm la Biblioteca Județeană "V. A. Urechia", la eveniment, membri ai comunității academice și sportive, glorii ale sportului de mare performanță, sportivi și studenți, antrenori și iubitori ai handbalului. De asemenea, îi așteptăm cu mare drag pe toți cei care au curiozitatea de a o vedea  sau de a o asculta pe Narcisa Lecușanu. Această întâlnire cu marea handbalistă a României, o persoană care sprijină necondiționat handbalul juvenil și care reprezintă un model pentru fiecare sportiv, se dorește a fi un moment deosebit și o mare bucurie pentru tot ce înseamnă handbal și activitate sportivă în județul Galați. Intrarea este liberă", se arată în comunicatul remis redacţiei.

Citit 1099 ori Ultima modificare Luni, 21 Iunie 2021 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.