Etapele deschiderii podului de la Brăila

Etapele deschiderii podului de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Circulaţia pe podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschisă până la sfârşitul anului viitor, însă cu o singură conexiune, urmând ca întregul proiect, care cuprinde şi drumurile de legătură, să fie încheiat la jumătatea anului 2023, conform angajamentelor constructorului, a anunţat, joi, pe şantierul de la Brăila, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Vicepremierul Dan Barna şi Cătălin Drulă, împreună cu E.S. domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, au verificat şantierul podului peste Dunăre, în contextul aniversării unui secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Japonia. În cadrul asocierii de companii care lucrează la pod este şi un constructor nipon, responsabil cu întinderea cablurilor principale, una dintre cele mai dificile etape ale proiectului de 433 milioane de euro.

Cătălin Drulă a subliniat că "Golden Gate de România" a fost prima prioritate de la preluarea mandatului, investiţia fiind la un pas să ajungă "muzeu", exproprierile pentru drumurile de legătură, fără de care podul nu putea fi folosit, fiind aproape blocate. "Când am preluat mandatul, în decembrie,  a fost prima prioritate pentru ca podul să nu ajungă muzeu. Avem acum această promisiune fermă că va fi deschis la sfârşitul anului viitor, inclusiv pentru traficul greu încă din prima zi, urmând ca după şase luni să fie finalizată şi cealaltă ramură, dar podul va putea fi folosit din prima zi".

În cadrul proiectului sunt prevăzute și două şosele de legătură cu profil de drum expres. "Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, pe relația Brăila - DN22 (Smârdan - Măcin)", a explicat pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor.

Citit 4060 ori Ultima modificare Joi, 26 August 2021 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.