Rețea nouă de oxigen la Spitalul Județean

Rețea nouă de oxigen la Spitalul Județean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” au fost achiziționate noi echipamente medicale pentru secția de Terapie Intensivă, mai exact 24 de aparate de respirație artificială și 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.

“Sunt echipamente medicale moderne, mult mai eficiente și mai sigure pentru pacienți. Aceste dispozitive medicale pot fi folosite și în cazul pacienților COVID, care au nevoie de cantități mari de oxigen, uneori chiar și de 40 de litri pe minut. De asemenea, pentru secția de Terapie Intensivă, inclusiv zona COVID, a fost montată deja o rețea nouă de oxigen. Astfel, la Spitalul Judeţean funcţionează în acest moment două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID de la etajul I şi blocul operator. În plus, am depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene un proiect cu finanțare europeană pentru reconfigurarea infrastructurii de distribuție a oxigenului, acesta fiind, de câteva luni, în evaluare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea celor două investiții este de 4.254.456 lei, din care peste 3,8 milioane pentru dotarea secției de Terapie Intensivă cu echipamente medicale, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Citit 835 ori Ultima modificare Vineri, 17 Septembrie 2021 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.