COVID-19. Legătura dintre rata de vaccinare și numărul de decese

COVID-19. Legătura dintre rata de vaccinare și numărul de decese
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pagina de Facebook oficială „Ro Vaccinare” a publicat miercuri un grafic din care reiese că statele europene cu cele mai mari rate de vaccinare au înregistrat și cele mai puține decese cauzate de COVID-19, în ultimele 14 zile. Se poate vedea astfel legătura clară dintre rata de vaccinare și riscul de a dezvolta forme grave, potențial mortale, de boală.

„Concluzia: vaccinul salvează vieți! Realitatea în Europa: procentul de persoane vaccinate vs. numărul de decese la un milion de locuitori, din ultimele două săptămâni! Vaccinarea ne ajută împotriva formelor grave de COVID-19”, au scris administratorii paginii.

Din grafic, se poate vedea faptul că România se află pe penultimul loc în clasament, în ceea ce privește rata vaccinării anti-COVID. În schimb, când vine vorba despre decesele de COVID-19 raportate la un milion de persoane, țara noastră ocupă un îngrijorător loc 2, cu 267 decese. În comparație cu România, Portugalia are de 27 de ori mai puține decese la un milion de locuitori. Rata de vaccinare în Portugalia este însă de 92 la sută, de peste două ori mai mare decât cea de la noi.

Citit 1542 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.