O conductă de apă din Dogăriei s-a spart şi inundă strada

O conductă de apă din Dogăriei s-a spart şi inundă strada
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Locuitorii din zonă au sesizat Dispeceratul Apă-Canal, însă până ieri societatea nu a trimis niciun echipaj să remedieze avaria * Între timp, asfaltul a început să se lase, iar apa a ieşit la suprafaţă, inundând strada *

O conductă de apă de pe strada Dogăriei s-a spart în urmă cu două săptămâni. Avaria s-a produs, chiar în intersecţia cu strada Olteniţa, la circa 200 de metri de Autogară.

Locuitorii din zonă au observat că ceva nu este în regulă, când apa rece a început să curgă cu presiune redusă la robinet. Câteva zile mai târziu, apa strânsă în subteran a ţâşnit la suprafaţă printr-un orificiu apărut în buza trotuarului şi, de atunci, curge încontinuu, inundând carosabilul.

Riveranii au sesizat Apă-Canal, societatea edilitară care administrează reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare din Galaţi, însă până ieri niciun echipaj al unităţii nu a venit în Valea Oraşului să remedieze avaria.

„Săptămâna trecută, joi, am fost personal la Apă-Canal şi mi s-a spus că o să înregistreze sesizarea la dispecerat. Până acum, nu a venit nimeni aici”, a declarat unul dintre locuitorii din Dogăriei, de la numărul 130.

Între timp, starea carosabilului s-a degradat din cauza excesului de umezeală. Pe stradă au apărut aşa-numitele „burţi” – mici porţiuni în care asfaltul s-a lăsat, pur şi simplu. Oamenii se tem, însă, cel mai mult ca apa care curge neîntrerupt de două săptămâni să nu le afecteze fundaţia caselor sau conductele de gaze din subteran.

Apă-Canal promite că nu va fi cazul. „Intervenţia este deja programată. Începând de marţi, echipele noastre vor interveni atât la conducta de apă din strada Dogăriei, cât şi la cea de canalizare, unde se pare că există, de asemenea, o problemă”, a declarat, ieri, directorul de producţie al societăţii Apă-Canal, Niţă Podaru.

Trebuie să mai spunem că ţeava de apă potabilă din strada Dogăriei care s-a spart acum, generând inundarea carosabilului, este foarte nouă. Potrivit Apă-Canal, conducta a fost montată în 2004.

Citit 1182 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.