Digul - programat să reziste

Digul - programat să reziste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri dimineaţă, de la primele ore, vicepreşedintele comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă, secretarul de stat Mihai Capră, a inspectat digurile din Port, împreună cu general-maior Liviu Viorel Nemeş, prim-adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi colonel Nicolae Ciucă, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată.

Alături de ei s-au aflat în permanenţă viceprimarii Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco şi Mircea Răzvan Cristea, dar şi citymanagerul Florin Popa.

Secretarul de stat Mihai Capră a declarat pentru „Viaţa liberă” că „s-a lucrat foarte bine toată noaptea, însă, din păcate, avem acele infiltraţii în zona APDM… Acolo se va construi un dig de contur, iar specialiştii de la Apele Române delimitează zona respectivă”.

„Nu avem în acest moment nevoie de voluntari, cel puţin, nu acolo, pentru că acolo este vorba despre specialiştii de la Apele Române… De altfel, aceştia supraveghează şi instalarea hidrobarajului, lung de 1.800 de metri, care se va întinde pe două străzi [Păcii şi Moruzzi]”.

„Vreau să vă spun că digul pe care îl supraînălţăm este proiectat să reziste chiar şi dacă nivelul Dunării ar atinge 715 cm… Am şi o veste bună să vă dau: în această dimineaţă, de la acumularea Movileni s-a redus debitul pe Siret la 1.700 mc/secundă [după amiază era chiar şi mai scăzut], fapt care ne ajută pe Dunăre”.

Precizând că sunt în atenţie şi celelalte variante de protejare a Galaţiului (spargerea îndiguirilor din amonte şi aval), Mihai Capră şi-a exprimat încrederea că digul va proteja oraşul.

Citit 777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.