Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver" începe joi dimineaţă, cu Teatrul "Ţăndărică" din Bucureşti

Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver" începe joi dimineaţă, cu Teatrul "Ţăndărică" din Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gongul pentru deschiderea Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver" va bate astăzi pentru deschiderea evenimentului care va dura patru zile, în perioada 19-22 mai, în organizarea Teatrului pentru Copii şi Tineret "Gulliver".

Primul spectacol din festival este "Gulliver în Ţara Lilliput" al Teatrului "Ţăndărică" din Bucureşti, care va începe la ora 10,30, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

De la ora 11,30, va putea fi vizionat, în Sala Studio, spectacolul "Born in the Sand", al Companiei de Teatru BoxArt din Burgas, Bulgaria, o experiență vizuală inedită atât pentru copii, cât și pentru întreaga familie. Folosind tehnici de animație stop-motion, desene în nisip și teatru de păpuși, spectacolul prinde viață prin intermediul actorului-pictor, care creează desenele în nisip în timp real și care devin fermecate povestioare marine. Reprezentaţia va fi reluată în aceeaşi zi de la ora 18,00.

Tot astăzi, de la ora 19,00, vor urca pe scena festivalului şi actorii gazdă, cu spectacolul "Harap Alb - Play Again", montare care s-a bucurat de mult succes în rândul publicului de toate vârstele, deşi este recomandat spectatorilor de peste 12 ani. Un filon epic rescris, răstălmăcit și reinterpretat prin prisme și perspective inedite de Daniel Chirilă, care aduce basmul lui Creangă în universul uimitor și neașteptat al jocurilor pe calculator. Viziunea artistică surprinzătoare aparţine regizorului și coregrafului Ștefan Lupu, în colaborare cu Teodora Velescu. Proiecţiile video capătă un rol semnificativ în poveste, prin contribuția lui Andrei Cozlac. Muzica însoțește omniprezent parcursul cuceritor al lui Harap Alb, distingându-se prin ritmuri originale, create cu măiestrie de Adrian Nour, care este şi interpretul a trei personaje din poveste. Puse în valoare de propria interpretare, intervențiile muzicale ale lui Adrian Nour oferă o cadență și un farmec aparte spectacolului. Alături de Adrian Nour vor urca pe scenă cu poftă de joc şi joacă Andrei Midișan, Andrei Ciugulea, Miruna Dobrotă, Ramona Păuc, Nicoleta Miru, Valeria Taban, Cosmin Cosma, Gina Geru, Eduard Șișu, Andrei Dombrovschi, Ciprian Brașoveanu.

Spectacolul se remarcă prin plasticitate în mișcarea scenică și în lumini, cu haz nebun, hip-hop, step, ritmuri balcanice. Personajele își joacă rolul stabilit de autor, dar parcă forțează mâna destinului. Aceeași călătorie e întotdeauna alta, pentru că aceleași experiențe generează o evoluție diferită, dacă ești dispus să înveți. Ca la un joc pe computer, îl reiei până devii mai bun. Next level. Play again. Un spectacol care nu trebuie ratat.

Citit 610 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.