Între Vamă şi ROMTRANS – carosabil degajat

Între Vamă şi ROMTRANS – carosabil degajat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce viitura s-a lăsat atât de mult aşteptată încât nu a mai venit deloc, o parte din sacii umpluţi ba cu pământ, ba cu nisip, ba cu zgură, dintre Vamă şi ROMTRANS au fost luaţi din zonă, pentru eliberarea carosabilului.

„Pericolul a trecut, iar noi am fost solicitaţi pentru ca împreună cu lucrătorii şi utilajele Ecosalului să degajăm carosabilul”, a explicat locotenent-colonelul Gabriel Rânghianu, reprezentantul ISU Galaţi, prezent, alături de 27 de colegi de-ai săi şi trei maşini ale Ecosalului la faţa locului.

Sacii pleacă din Vamă şi duşi rămân

Destinaţia sacilor am aflat-o însă de la Ion Ionescu, directorul Ecosal: „O parte din saci, cei cu nisip, vor merge la plaja Dunărea, pentru amenajări, o parte – pentru astuparea unor găuri cu pământ… În general, cine a vrut, şi-a luat câţi a avut nevoie – Apă Canal a luat saci, de pildă”.

„Vedeţi, un sac de-ăsta nu mai poate fi folosit după ce a fost umplut cu pământ şi folosit la dig. Trebuie să te porţi cu el precum cu ouăle, că se sparg, se rup. Acum trebuie scos tot conţinutul din saci, pentru că ei se distrug după ce sunt luaţi cu o cupă şi transportaţi apoi cu basculanta”.

Mii de tone de saci urmează să fie degajate şi în zilele următoare, iar pompierii – solicitaţi şi la îndiguirea de acum două săptămâni - nu lipsesc nici de la aceste operaţiuni.

Citit 1999 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.