Rugăciune pentru deţinuţii din Penitenciarul Galaţi

Rugăciune pentru deţinuţii din Penitenciarul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost cinstită miercuri, 29 iunie, în toate locașurile de cult din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Printre acestea s-a numărat și Capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă  Galaţi.

”Sărbătoarea acestor doi mari corifei ai apostolilor a debutat în capela penitenciarului încă din ajun, prin oficierea slujbei Vecerniei cu Litie de către un sobor de preoţi din municipiul Galaţi.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, preotul protoiereu de Galaţi Valentin Rădoi, împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton, în prezenţa persoanelor private temporar de libertate şi a reprezentanţilor din această unitate de detenţie.

După Sfânta Liturghie, clericii au rostit rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori şi au săvârşit slujba de pomenire pentru martirii, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi trecuţi la cele veşnice.

În continuare, cu sprijinul parohiilor <Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel> şi <Sfinţii Gheorghe, Modest şi Ecaterina> din municipiul Galaţi, deţinuţii au primit daruri care au constat în cărţi de rugăciune, reviste religioase şi obiecte de igienă personală", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei.

Manifestări similare s-au desfăşurat la Penitenciarul Brăila şi la Penitenciarul pentru minori şi tineri din Tichileşti, judeţul Brăila.

Citit 583 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2022 06:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.