Alum Tulcea își suspendă producția

Alum Tulcea își suspendă producția
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Combinatul tulcean de alumină Alum SA îşi va suspenda activitatea pentru un an şi jumătate, începând de luna viitoare, din cauza preţurilor crescute ale energiei şi gazului natural, din cei aproape 700 de angajaţi unitatea urmând să păstreze 259. Preşedintele Sindicatului Liber Alum, Andrian Darie, a declarat, pentru Agerpres, că în momentul de faţă combinatul produce 11.000-12.000 de tone de alumină pentru Alro Slatina, în condiţiile în care producţia lunară în urmă cu un an era de circa 50.000 de tone.

"Alum SA a ajuns la cheltuieli pe care nu le poate susţine. Costul cu energia şi gazele înseamnă 500 de dolari pe tonă, în condiţiile în care acum pe piaţă alumina se găseşte la 515 dolari pe tonă, dacă e adusă la poartă. Dacă adăugăm preţul minereului de bauxită, cel al sodei, al mâinii de lucru, al echipamentelor şi beneficiilor angajaţilor, ajungem la 913 dolari pe tonă", a explicat liderul sindicatului din combinatul de alumină tulcean.

Andrian Darie a mai spus că în perioada aceasta se întocmeşte lista cu persoanele care vor fi disponibilizate, acestea urmând să primească cel puţin două salarii medii nete.

Citit 799 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2022 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.