Legea prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital în pandemie, adoptată

Legea prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital în pandemie, adoptată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) şi returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata acestor amenzi.Legea prevede măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. "Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare", prevede actul normativ.

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani.

Citit 1108 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 22:05

1 comentariu

 • postat de Axente Giorgica Catalin
  Luni, 25 Iulie 2022 22:17
  178.138.97.***
  Astăzi 25.07.2022 am fost la taxe și impozite sa ridic bani de pe amenda primita de la PLF Și mi-a spus sa am o hotărâre judecătorească. Este corect asa ceva ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.