Păpuși și bomboane pentru o fetiță care a fugit de război (FOTO și VIDEO)

Păpuși și bomboane pentru o fetiță care a fugit de război (FOTO și VIDEO)
Goniți cu arme, nu și-au pierdut copilăria (Foto: IJJ Galați)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Câteva jucării și dulciuri sunt, pentru copiii care au fugit împreună cu părinții din calea războiului din Ucraina, plăceri de care s-au văzut privați în câteva clipe. La capătul unui drum pe care l-au parcurs cu câteva lucruri într-o sacoșă, micuții de câțiva anișori, deveniți ”copiii fără țară”, se bucură de ospitalitatea străinilor, în speță a românilor, care le-au deschis ușa casei, dar și de generozitatea unor oameni a căror misiune este, în mod obișnuit, cu totul alta.

Este cazul Anyei, o fetiță în vârstă de opt ani, din Ucraina, care, de pe 16 martie, locuiește în casa unor oameni din Independența, împreună cu mama și cu surioara ei mai mică, Vika. Toate trei au fugit din Odessa, cu puțin timp înainte ca orașul să se închidă și, cu bacul, au trecut în România, pe la Isaccea. Și-au găsit refugiul în casa unor oameni primitori din comuna gălățeană și de atunci trăiesc, împreună cu gazdele lor, ca o mare familie. Anya și-a lăsat în urmă casa și jucăriile din Odessa, în graba de a prinde ultimul autobuz, și de când stă aici duce dorul păpușilor. Atât de mult, încât recent, după ce a văzut o postare pe internet a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Galați, care a dăruit unui copil o păpușică, și-a dorit tare mult și ea o jucărie asemănătoare. Le-a scris veteranilor un mesaj, întrebându-i dacă nu au și pentru ea o jucărie, iar dorința i s-a materializat miercuri, 3 august, prin intermediul jandarmilor, desemnați să-i îndeplinească visul. 

”Am pus mână de la mână și am ales pentru ea păpuși, jocuri de atenție și o sacoșă de dulciuri, iar astăzi (n.r. miercuri) ne-am deplasat în comuna Independența. Mama ei i-a explicat că jandarmii din Galați au văzut mesajul ei și au venit să îi aducă darurile dorite. După ce și-a depășit momentul de timiditate, Anya ne-a promis  că se va juca și cu surioara ei, dar va avea grijă să nu pună mâna pe jucării care nu sunt pentru copiii mici”, a punctat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Citit 998 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2022 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.