Salarii și circ – Parlamentarii din Comisia de Muncă, la un pas să se ia la bătaie

Salarii și circ – Parlamentarii din Comisia de Muncă, la un pas să se ia la bătaie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Scene incredibile în Parlamentul României. Parlamentarii din Comisia de Muncă au fost la un pas să se ia bătaie. Totul a culminat atunci când liderul AUR George Simion a stins lumina în sală.

Circul a început în timp ce în Comisie de discuta despre majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor și șefilor de consilii locale și județene. Lefurile acestora vor crește cu aproximativ 1.500 de lei brut, dacă legea este promulgată. Deputații își sprijină în continuare colegii din țară, care îi ajută în campania electorală. În plus, măsura duce la creșteri salariale pentru sute de mii de angajați din administrația locală. Totul a început când George Simion a intrat în camera unde avea loc ședința Comisiei de muncă, filmând cu telefonul. El a acuzat PSD de minciună, iar social-democratul Gabriel Zetea s-a ridicat de la masă și s-a apropiat de Simion. Cei doi parlamentari și-au aruncat acuzații unul altuia.

Scandalul a fost însă generalizat, pentru că parlamentarii nu au reușit să cadă de acord asupra proiectului de lege, dacă să includă majorări doar pentru administrația locală sau și pentru ceilalți demnitari, așa cum fusese votată la Senat. La un moment dat, președintele Comisiei, Adrian Solomon, chiar a ameninat că suspendă ședința.

Comisiile reunite de muncă şi buget finanţe au dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

După aproape o oră de discuţii aprinse, deputaţii au votat pentru renunţarea la majorarea salariilor demnitarilor, respectiv a parlamentarilor, cu 25 de voturi pentru şi 12 împotrivă. Deputaţii au votat un amendament care priveşte creşterea salariilor, la nivelul anului 2021, pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene. Raportul trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este decizional. Votul urma să fie dat tot în cursul zilei de marți, proiectul de lege având toate șansele de a fi aprobat.

Citit 654 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.