SPECIAL DE MONDIAL. Germania - Japonia 1-2: Încă o deziluzie asiatică pentru Mannschaft

SPECIAL DE MONDIAL. Germania - Japonia 1-2: Încă o deziluzie asiatică pentru Mannschaft
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După ce, în urmă cu patru ani, a părăsit Cupa Mondială din Rusia în urma unei înfrângeri administrate de sud-coreeni, Germania a mai bifat un insucces, de această dată în fața Japoniei. Deși au controlat autoritar prima repriză a jocului din Qatar, cvadrupla campioană mondială nu a marcat decât o singură dată, dintr-un penalty transformat de Gundogan, în minutul 33. Dominarea "panzerelor" a continuat și după pauză, însă Musiala și Gnabry s-au întrecut în ratări, iar Gundogan a trimis balonul în bară.

În mod cu totul neașteptat, încurajați de o galerie neobosită, niponii au prelat inițiativa din minutul 70, iar după o intervenție providențială a lui Manuel Neuer (min. 73), două minute mai târziu au izbutit egalarea, prin jucătorul lui Freiburg, Ritsu Doan. Surpriza de proporții, a doua de la acest Mondial, a fost întregită de reușita unui alt fotbalist din Bundesliga, Takuma Asano. După ce a reușit o preluare de excepție, acesta a catapultat balonul sub bara porții germane, în minutul 83.

Până la final, panzerele au asediat careul nipon, inclusiv cu Neuer pe post de atacant, însă tabela nu s-a mai modificat. Pentru Germania se anunță o nouă campanie nereușită, după dezastrul din 2018.

Citit 835 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.