Războiul nervilor în Poliţia Comunitară

Războiul nervilor în Poliţia Comunitară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Polistar nu schimbă directori la Poliţia Comunitară” * „În doi ani de când este director, de ce nu a stabilit Cristian Gâscă criteriile pentru disponibilizare?”, întreabă sindicalistul Daniel Toma * „Pentru că am venit la Poliţia Comunitară ca să muncesc, nu ca să dau oameni afară”, răspunde directorul *

„Alo, Florin Popescu, vrei şefia Poliţiei Comunitare?” – acesta este titlul articolului apărut vineri în paginile ziarului nostru, materialul neîntârziind să provoace valuri în Poliţia Comunitară.

După ce directorul a dezminţit categoric zvonurile conform cărora s-ar pregăti să demisioneze, tot Cristian Gâscă s-a amuzat, considerând întreaga poveste ca fiind un zvon lansat de sindicaliştii din Polistar, supăraţi pe conducere pentru că şi ei vor da examen, laolaltă cu ceilalţi funcţionari.

Pe de o parte - sindicatul

Indignat din cauza acuzaţiilor formulate de Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitară, Daniel Toma, reprezentantul sindicatului Polistar replică ferm:

„Nici unul dintre cei cinci membri ai Biroului Executiv al sindicatului Polistar nu l-a sunat pe Florin Popescu, ca să îi propună funcţia de director al Poliţiei Comunitare”.

„Noi ne dorim doar transparenţă”, subliniază sindicalistul şi continuă: „Nu acuzăm pe nimeni, doar ne dorim să se facă publice mai întâi criteriile, apoi să se vorbească despre examen. În doi ani de zile de când este şef, Cristian Gâscă nu a stabilit nici un fel de criterii”.

„În acest moment, a fost afişat doar bibliografia la avizier, la noi, la sediul Poliţiei Comunitare, fără nici un alt amănunt legat de examen. De ce au fost făcuţi 68 de oameni, din personal contractual, funcţionari publici, tocmai pe 1 iulie 2010?”.

…pe de altă parte – directorul

Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare: „I-am informat pe sindicalişti că în ziua în care se va da examen să fie prezenţi, pentru că ei singuri vor trage subiectele de examen, ca să nu existe suspiciuni”.

„Oricum, conform legii, de examen dispune conducătorul instituţiei, nu apare nici o vorbă despre sindicate. De asemenea, legea spune să afişez bibliografia cu şase zile înainte de examen. Am afişat-o mai devreme să aibă oamenii timp, să ştie ce au de repetat”.

„În ceea ce priveşte criteriile de disponibilizare, repet: am venit la Poliţia Comunitară să muncesc, nu să dau oameni afară. De când sunt aici, am dat doar doi oameni afară, pentru indisciplină”.

„Vizavi de cei 68, respectivii guarzi dăduseră examen din decembrie anul trecut, iar organigrama nu venise până în mai anul acesta. La sfârşitul lui iunie a venit organigrama de la Prefectură şi cei 68 au devenit funcţionari publici. De unde era să ştiu că în două zile va da Guvernul Ordonanţă privind disponibilizările?”.  

Încă o dată directorul a dezminţit zvonurile privitoare la demisie: „Altul poate ar demisiona, cu salariul micşorat cu 25 la sută, cu salariul de merit luat şi cu norma de hrană luată. Dar nu părăsesc corabia la greu”.

Cu ameninţarea că şi-ar putea pierde jobiurile şi venitul peste noapte, angajaţii Poliţiei Comunitare aşteaptă tensionaţi anunţarea datelor pentru temutul examen. Până atunci, războiul nervilor nu dă semne de oboseală.

Citit 1447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.