UPDATE. Diana Șoșoacă, pe cale să fie sancționată de ucraineni

UPDATE. Diana Șoșoacă, pe cale să fie sancționată de ucraineni
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a anunțat vineri că Ministerul de Externe ”inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”. Anunțul oficialului ucrainean vine după ce Diana Șoșoacă, aleasă senator pe listele partidului extremist AUR, acum având propriul său partid, a depus în Parlament un proiect de lege prin care cere anexarea de către România a unor teritorii aflate în componența Ucrainei. Este vorba despre nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Printr-o declarație de presă, Diana Iovanovici-Șoșoacă a reacţionat la mesajul transmis de Oleg Nikolenko: „Prin acest atac mârșav la adresa mea, Ucraina își dovedește caracterul de stat abuziv și fascist. Prin această amenințare pe care Ucraina o face la adresa mea, devin de fapt solidară cu minoritatea română din Ucraina care este tratată de Kiev tot ca o amenințare la adresa statului ucrainean, motiv pentru care este desființată sistematic și programatic într-un proces de epurare etnică și de ucrainizare forțată care amintește de Germania nazistă. Cum își permite Ucraina să amenințe un senator al statului român pentru o propunere legislativă? Prin declarația MAE ucrainean, este clar că am devenit ținta numărul unu a criminalilor ucraineni. Dar acest lucru nu face decât să confirme justețea propunerii mele legislative de a returna României teritoriile deținute abuziv de Ucraina!”.

Citit 2544 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 12:46

9 comentarii

  • postat de Goe
    Sâmbătă, 25 Martie 2023 05:17
    5.13.157.***
    Priza mare la cei ce pot vota fara a gandi !Mighty Mouse de Romania ca tot se poarta !
    0
    0
  • postat de Dan
    Vineri, 24 Martie 2023 20:24
    46.97.176.***
    Angajata ambasadei rusnacilor a primit ordin sa faca ce stie ea mai bine!tampenii!o pauker careia ii lipsesc tancurile rusesti sa se catare pe ele!i-ar conveni matroanei sa fim vecini cu putler !dar cucoana de tezaurul ala furat de rusnaci nu zici nimic,sau de Basarabia furata de hoardele rusesti ai uitat?sau nu ti-a dat voie kuzmin?
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Vineri, 24 Martie 2023 19:58
    5.13.199.***
    Diana Sosoca...Un Vadim cu fusta, de trei ori mai mare in gabarit dar si de trei ori mai saraca cu duhul...Fiinta asta este trompeta de tinichea cu stegulet tricolor si canafi rosii, sovietici a piticului atomic Are priza la persoane cu intelect mic si foarte mic, spre deloc...Urla si primeste si ea niste copeici din cand in cand...Orice om de bun simt se tine de nas si isi muta privirea, in preajma ei.
    0
    0
  • postat de Ucraina în război, noi anexăm ?
    Vineri, 24 Martie 2023 18:01
    93.122.249.***
    Și mă rog, ce-o oprește pe doamna Șoșoacă să ,,anexeze'' acele teritorii ? Acum pe bune, este război total în Ucraina și noi, pe la vârf ''conserve'' deschise brusc, la momentul potrivit, deschidem niște probleme, ba cu Canalul Bîstroie, de murim cu ecologia Deltei, tocmai noi, cu cormoranul că mănâncă pește, ba cu caii din Deltă, să-i omorâm ca să-i mănânce italienii, vile, case de vacanță în Deltă, construite aiurea, bărci de viteză în Deltă, de zici că-i rally Monte -Carlo, braconaj cât cuprinde, de nu mai este pește și dacă este, avem pește în magazine la preț de top UE iar cu dragajul pe Dunăre, cel puțin pe calea maritimă, lipsă totală.....și mai vrei apă din Dunăre, pe Brațul și Canalul Sulina ? Nu mai poate de dorul românilor din Ucraina.....păi, ai călcat doamnă Șoșoacă pe la românii noștri din Ucraina, cât ești senatoare made România ? Azi oricum suntem ,,anexați'' în interesul comun cu ucrainenii, că vin rușii peste noi, dacă cade Ucraina. ''Slava Șoșoacă'', ce nu face femeia, când are timp liber, noi sărăcim, o ducem greu și babele se piaptană cu anexările.....te doare capul, femeia este de pe alte meleaguri.
    0
    0
  • postat de paloma
    Vineri, 24 Martie 2023 16:33
    5.13.145.***
    Poate pot ei ca noi nu putem !!!
    0
    0
  • postat de Un roman, neipocrit
    Vineri, 24 Martie 2023 16:03
    82.76.59.***
    Aceste tinuturi, populate in majoritate de romani, au apartinut dintotdeauna romaniei, ca aceasta sosoaca nu face decat sa le faca jocul rusilor, este o realitate, dar tot o realitate este si ce sustine ea, doar ca , ucrainieni ca si fratii lor rusii, fiind acelas neam, fara nici o diferenta, ca si fratii lor rusii, au acelas narav de a ocupa teritorii ce nule apartin, iar romanii din teritoriile mai sus pomenite, sunt tratati ca cetateni fara drepturi, dreptul de a avea scoli in limba materna, de a scoate ziare in limba romana si multe altele.
    Iar noi in ipocrizia noastra, ne facem ca ploua, iar ei isi vad de treaba, vezi ce fac pe bastroe si nu numai.
    0
    1
  • postat de Slava
    Vineri, 24 Martie 2023 15:39
    5.13.148.***
    Felicitari pentru doamna Sosoaca ! E singura romanca din Parlamentul Romaniei !
    Asta ca sa ne dam seama ce fel de "oameni" sunt ucrainienii: " ce-i de furat, ramane de furat!" Din pacate pentru ucrainienii de rand, politica asta de stat a Ucrainei nu a mers si cu rusii...
    Slava Romania !
    0
    1
  • postat de Romania Mare ...
    Vineri, 24 Martie 2023 15:00
    108.245.201.***
    Bravo ...Bravo, mai exista si cineva cu "cohones " ..acolo sunt romanii nostri care sunt tratati foarte prost si ignorati de ..domnii ucrainieni ..., ucrainieni care vor sa fie in UE dar isi bat joc de minoritati .....jenant,arogant.
    0
    1
  • postat de gheorghe
    Vineri, 24 Martie 2023 14:54
    24.84.229.***
    Bravo Diana!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.